' d d R I T E VO CANTI L aqu i la a vol o d a i d i ru p i e c c e l s i e s ca s ol e nn e ; p e r l a se lva fi e r a b al zi l a t igr e, i n d o m

Size: px
Start display at page:

Download "' d d R I T E VO CANTI L aqu i la a vol o d a i d i ru p i e c c e l s i e s ca s ol e nn e ; p e r l a se lva fi e r a b al zi l a t igr e, i n d o m"

Transcription

1

2 ' d d R I T E VO CANTI L aqu i la a vol o d a i d i ru p i e c c e l s i e s ca s ol e nn e ; p e r l a se lva fi e r a b al zi l a t igr e, i n d o mi ta gu e rri e ra, to rva ru gge nd o a l v e n t o p. i l baco a i gel si rub i l o r o e l o t e ssa : t a l e s c e l s i l ' o m i a M u sa : s o vra i l vulgo a l t e ra sp azi a r ib ell e, m a s e d ol c e a s e r a l angu e u n t ram o n t o, c o m e b a c o i n ge l s i d o ro si a m m anta. M ug g hi a l a t em p es t a? t u o n i ri s p ond a n, r ombi e l cup o s ch ian t o u lu l a nt e d e l v e n t o! n e l a sfi d a, ebb ro di l otta. i mp avi d o l a t e st a e rga m i o r i t m o : l a v i l t à d e l p i a n to n el c o r ri n s e rri e n e l o s t ra zi o rida.

3 PO ESI E L A VI TTIM A I. Pe r l a d e s e rt a via i l fu n e ral e s i affre t t a : b r o n t ol a la t i n o u n p re t e c on t e di a t a v o c e : n e la qu ete d e l s e re n o m e ri ggi o l a fa t al e c o rsa a l et e rn o è gra n d e, ma v e na l e l a c ri s ti a n a p re c e, ch e p e r s ete d o ro m a i sazia, p u r n e l d u o l o m i e t e d e i p o ve r i, i nvi li s c e l im m o r t al e d ivi n m i s t e r o c o n d u e gra m i c e ri quas i c o n su n ti ; c i ngo n o la b a ra d i fi o r sfo r n i t a p o ch e d on n e : p l o r a v ecchia l a m a d re e s egu e a l a d i m o ra ulti m a i l fi gl i o c o n l a b o c c a a m a r a d e l e lagri m e sp a rs e t u t t o i e ri.

4 P O E S I E. II. Rid o n o bim bi i gn ar i ch e p e r m an o gui d a l a s ca rn a v e d ova : u n l am e n t o ella n o n ha, cu i t o l s e qu e l v i o l e n t o m o ri r d i m e n t e ogn i p e ns i e r o ; i n s an o v egli a l o sgu ardo e g i u ng e r d i l o n ta n o ved e u n o sp e t t ro : m a n ca l a l im en t o g i à p e r d o m a n i e i b i mb i o gni m om e n t o lo ch ie d e ran n o l a gri m an d o i n van o. O h la v e rgogn a d e l m e rca t o i nfam e n e l n om e sa c ro d ' u n a m o r sup e rno! v o ll e l o b o lo il p re t e : su l a sm o ssa t e rra di rà un a p re c e, m a l a fo ss a avrà l u c c i s a v i tt im a e n e l ve r n o a vran n o fre d d o i b i m b i e a vran no fam e.

5 P O E S IE. III. S eg u o n p o chi c o m p a gni d o ffi cina p e nso s i l a m o d e s ta s ep o ltu ra : o rre nd a d e l a m i co a la sve n t u ra n o n h ann o p i an t i! r u gg e a l a ra p i n a q u a s i o gni di l a m a c ch i na a ssassi n a n e l a co nvu lsa b o c c a vu o l p a s tu ra d i u ma n o sa ngu e e s e m p re a l i m m a t u ra t e n d e d i a rd e n ti g i o vi n i ru i n a : p u r qu e st i fu rap i t o i n u n i stan t e s ol o d o b l i o e gi a cqu e i n an i m a t o, m o n ch e l e b ra c ci a, a l A l c a m p o s a n t s a v via t e d iat o i l p rete e a n c o ra p i a nto v è n e li o c ch i m a t e rni. D a l fo ssa t o r e ve re n t e sa l ut a u n m e n d i c an t e.

6 POE SI E. 1 1 C R I S T O GUARDA I. S angu in a i l C r i st o n e l a l u c e v iva d e l crepuscolo i n fia mm a : l e fe ri t e col a n o san gu e a go c c e, i l li vi d i t e l e s ca rn e gu an c e, v o l t e a l a n a t i va lu ce, d i co n o i l d uo l o : all o r ruggi va l u ragan o e a i l am p i fo sch i sb i go t t i t e fug g ì a n l e t urb e : a c cen d e o r n e l a m i t e d e l i o c ch i su o i d ol cezza, fuggi t iva d i febb re u n o n d a, fu l gi d o i l m o r i r e d e l astro. I l t ab e rn a c ol o d i ru t o su l can t o d e l a vi a, d a l p i ov en t e te tt o d a rd e sia p e nz ola, ri d en t e d i fe sa a raggi, l e d e ra e l v e l lu t o d e l m u s ch i o e d e l c o n v ol vul o l e sp ir e.

7 1 2 POESI E. In so rgi, C ri s t o! vi e n l ungh e sso i l m uro c omp un t a u n a b eghi na, ch e s co rd ate vuo l e d u n t e m p o l o r e : b i a s c i c a t e l e m o n o t o n e p re ci, d e l fu tu ro n e l o sp avento, s e g u o n c o n o s curo t r e mi t o. E a ch e s i p ro st ra n o u m i li at e l e gi n o c chi a? n o n d i c e d a l t r e fi a t e l o scen o c a n t o i l v e c ch i o labb r o i m p u ro? og n o r e i m e n t e? c o n l a m a n t r e ma n t e d e l a lamp ad a s ci o gl i e la ca t e n a e stri d e i l fe rro : a l o l i o ch el la v e r s a si avvi va i l fu o c o e p al li d o t ra ve rsa i l r o sso v e t r o : a l C ri sto, n e l a p i e n a lu c e d e l v e spro, h s d egn o è s u l s e mb i an t e.

8 PO ESIE. III. Giu ng e c o rre n d o, l i e t e ri sa e fe st a d i can ti su l e l ab b ra, d un d ra p p e l l o di egual i d u ce, picco l o u n m o n el l o : su ci d o s ca m i cia t o c o n la t e sta li b e ra a i v e n ti : a rd i t a un a te mp e sta sci ogl i e d i l a zz i i n fa c ci a a s u o fra t e l l o C ri s to e r i n n o va l u l ti m o flagell o co n u n sa ss o : l a l am p ad a n a rr e s t a l a c o rsa e svel ta i n m il le p e zzi a t ta rd a l o r o d e l olio sul fe ri t o p e t t o : grid a la v e c chi a ch ebb e d al ri m ba lzo del sa ss o u n a fe rita : a c co rr e s calzo i l m o n el l o e s e n d u ol e c o n a ffet t o e lagrim e : b enigno C ri sto g ua rd a.

9 POESI E. MA RINA I. A 1 op ra va M a ri n a : i n fe bb r e, sol a. Ro mp e l a c q u a a r o ve s c i : l o sdru s c i t o s ci all e i n color e s t re t t o a l c orp o, co l a l a furi a d e l a p i o va su l G rav e c o lp a h a M a rin a i l a fi gl i ol a n o n e bb e p a d re : u n gi o rn o n e l r om i t o s e n o d i u n fo s so n a cq u e, qual e v i o l a n e l fa ngo : i l c o rp i cino i lli vi d i t o e ra p e l fred d o : u n p a sse gge ro i l p iant o n e udì e ra c col s e in d i ffe re n t e i l fio r e s b o c c i a t o a llo r a : s t re t t a a l se n o, e t e rn o d o rmi a l a m ad r e i l so n n o e n e l pal lo r e t ri s t e d u n alb a frigi d a d i nv e r n o s e nza p re c 1 s ep ol t a c am p o santo.

10 PO ESI E. 1 5 II. rebb e Ma ri n a e i l vi so e l a p e rson a l eggiad ri ri ve s tia n o de la p u re zza i l cand o r e giam m a i p erdona una colp a l i nfan zia! c o n l ivo re di bru ti i b i mb i l a f u g g i a n st ra c cion a! le di c e a n b a s ta rd a! e d ell a i l fio r e de li o c ch i a p ri a sbi g o t ti ta : p ro n a l a t e st in a sul p e tto u n lu c ci co r e, di p erl e fra l e ci gli a, ella p ian s e l a col p a. t o st o n a ta S o g g h i gnan d o u n ragazzac ci o, a d o d i c i anni. i l fo sso addi tol l e ove n a cqu e : ve n e ra n d o parve a l a b imb a il luo go e n e l com m o sso petto a d o ro l a cul l a sp re gi at a.

11 POESI E. III. M a ri n a c re bb e a n c o ra su t i l eva, p ri a ch e l a l b a ti d e s t i! p e i si gno ri fatto è i l rip o so : n o i, s e t i s al leva gli è p e r p i e tà : l a sc1 a r 1 ge n i t o ri s ol sp re zz o a t e! c o si l e ri p e t e va o g n i gi o rn o un a v e c ch ia! e d e l l a fuo ri b alzava a l e fa cce nd e : n o n d i c e va. d e l cap o stanc o t a n t o e d e i d ol o r i a l p e tto : a p o c o a p o c o d i su e go t e s fi o ri r l e r o s e : d a l a b o c c a s ti n ta, v izz a p el du o l, fuggì l a c c e n t o gaio ; l a vv i a ro a l officin a : t o st o vinta f u d a l a p a c e n u ova, d e l e ruote tra i l fremito e l o schianto d el t e lai o

12 PO ESI E. 1 7 IV M uto : d i ven n e l i e t a e u n di l a p r e s e u n g i o v i n e z. c o sì! N e l offici n a l avo ra val é a l a t o e t o s to a c ce s e c o n d ol c e r a g i o n a r n e l a v i cina u na fiamma i gn ora t a : a l e c ont e s e vagh e d am o r p i e g a v a s i M ar in a qual gi unco a l ve n to. U n di l ' a t t e s e egl i e l a vvi ò d e l fa llo p e r l a ch in a ma p o i ch e, p re s t o m a d re, l a m e s ch in a ramm e n to d i p ro m essa u n a p aro la b e ffard o e i ri s e ch i o t i s p o s i? oh gu ar d a qual e s t rana p azzi a : u na bas tar d a? Ella n on d i ss e m o t t o : d e l a sp o l a l o s chi an t o vi d e l ul t im a r uin a. G UA L I N O.

13 P J F S I E. A l o p ra va M a ri n a : in feb b re, s ola. Ro mp e l a c qua a ro ve s ci e l o s t ra d al e p a r e u n t o rre n t e : e s t an ca. n e l a gol a d i pianto h a u n gro p p o e u n b rivido l a ssa d i ge lo : l i n c ol o r e s ci all e co l a l a fu ri a d e l a p i oggi a : a c e rb o i l mal e l e rugge i n s e n o e d e ll a u n a p a ro l a d i fe d e i nvo c a : p i o v e. O h q ual e o rren d o m orso d i lan i a n t e i n p e t t o! o h quanto d uo l n e v i s c e ri! oh qu al gel o n e l a furia d e m a n i l a d r e l e ra p i amo i l cad d e : u n l et t o t rovò n e l e rb e : fra n t a s ul l o s t el o si a d d o rm e n t ò n e l fo sso c o n la m a d re.

14 c in e re o n astro, o vel o a l e val l a t e, PO ESI E. 19 L E N U B I I. I a n n o l e nub i p e r l i a zzurri s p a z u d e i fan t a sm i regin e e d e l e t i n t e : d a l auro ra di p o rp o ra r i c i n t e, d a i lam pi e s t ivi d e l e l e t tro s a z i i t enu e ro sat e a s e ra, dagl i s t ra z ii d e l u ragan o d i rombant i avvin t e cupi ri mb ro t t i, dal l anguo re p i n t e d e l a l un a co l giallo de t o p a z i i, d ei mon ti e c c el s i fra l i n v it t e ci m e a erei p o n t i, fra l e go l e s t e se, d a l al t o. o n ubi, v o i m irat e p rim e so rge r e il sol e e da su oi b a c i a c c e s e a l o p re agr e s t i i vill i ci chiam at e.

15 POESIE. I I. N e l i a fo s i m eri ggi d e 1 e s ta t e a l t e p e r l e t ra a zzu rro e v a p o r o s e n e l e p i o v e d ' au t un n o a c ci d i o s e l un a s u l a l t ra t orb i d e a d d o ssa t e, n e l e s e r e d A p ri l e v e n t il a t e a l u ngh i go c c iolon i lagri m o s e, n e l i n v e rn o, d i ge l o d o l o ro s e, a l in fin i t o i n gri g io d u o l s e r ra t e, s e mp r e vi m i ro, o n ub i : d ragh i fi e r e m o st r i p au ro si p e c o re chi m e r e u m an e fo rm e. a o gn i v a ri a r d i v e n t o. v o i t ratteggi at e e c o n m i s te ro a rca n o d a l m a r s al i t e a d o mi na r e i l p ia n o r o ve n t i cu p e o d el c o l o r d a rge nto.

16 PO ESI E. 2 1 U L T I MO CO L LO! U IO I. M am m in a m ia. p e rch è d o rm i? è s m o rt o tan t o i l t uo vi s o : t ro p p o s m o rto! è b i an c o com e l e n z u o l d el m i o l e t t u c c i o. a l fi a n co vu o i ch i o m i c ò rc h i? co l b ra c c i n o Mam m in a b ru tta! fra tu e ci g l ia h o s co r t o l e ' p u p i l l e gu ard a rm i e d i o m i s ta n c o c osì a an co r u n p ò s i o m a n c o d i t u e p a rol e, _ c o l b ra c ci n o c o r t o t i avvi n co i l c o si! i l v iso s t re t t o su l a tu a qua n t è fred d a! : p a r e. d el mi o le t t u c c i o i l ferr o. m i a m amm in a m! o d i. m i s o n l a tu a b am b i n a, l a p i c co l a Ni n ni, ch e s em p r e far e vuol d o ra i n p o i l a bu o n a : l o p ro m e tt o!

17 22 P o ES i E. II. Gua rd am i, m am m a, sar ò b u on a t a n t o, n o n p i an ge ro p u r u n a s o l a vo l t a, s arò o bb e di e n t e. s o n Ni n ni : l a s col t a l a tu a p i c cin a! s e n o n p arl i, i l p i a nt o m i sgo rgher a d a li o c ch i e t ù, c o n qu a n t o du ol o t i i e rs e r a h o c o l t a n e l gi a r d i n o u n a vi o l a e d o r l h o t o l t a da l a cqu a, a p e n a d e sta : s e n ti quan t o p rofu m o! s ol a e l la d o rm i a t ra fa n go s u l m a rgine v e u n gi o rn o c h e ri alza ta, t u l o r i co r d i? v i c o g l i e s t i u n fi o r e di c e n d o : è l a Ni nn i d e l p rato i l c o r e n o n r e gg e p e r ch è n o n s e i s ve gli a t a? m am m i na m i a, p er chè d o rm i? i o pi an go!

18

19 24 PO ES I E. II. Pa s sa t o! Dio n a i u t a t u mu ltuava l I m i o sangu e p e r ra bb i a! z i t t o : l e n t i s egu i m i e i p as s i è lun ga? s t!! d i ve n t i p azzo qui? è l u s ci o s e m ai ci gol ava e rava m p e rsi! u d i s ti? e gl i p a rl a va n e l so nno d o rm e : a ndi a m s t! a m o m en t i l a ca m e ra è q ui p re ss o i mp e d i m e n t i n o n s o n vi? n o : p i a n t a g l i a l a b rav a n e l a go l a i l p u gn a l, m e n t r i o gl i s e rr o l a b o c c a a u n t ra t t o : i n t e n d i q u e l ch h o d e tto? n o n fal l o : t e l o gi uro! s è a c c o r t o! n o : n o n v è nu l l a a va n ti.. qu e st o è i l l et t ch i va l à? v è q ual cun o? si! v è i l fe rr o, v e c ch i o ti ra n n o, d e la p a t ri a! m o rt o!

20 PO E S 1 E 25 R I BEL LE Pri gi o n e n e l a fe rrea d i m o ra, to rvo l o sgu ardo l, a feri n a t e s t a frem e n t e d i ra! r e d e l a fo re s t a, ruggi r ebb e : m a i l v i n t o o no n n o ra i l v i n ci t o r! egl i è sovran o a n co ra! fie ro l o s ce t tro su l e b e l ve a t t e s t a fo sco l o rro r de l e san g u i gn e g e s x a p u r spave n to sa d i p r igi o n n e l o ra. Oh qu a l tumul t o d o d i o! l a c ri ni e ra e rge ri to rt a e h a n t re m i t i vi o l e n t i l e sb a rr e a l i ra, d e l a c o d a, i m m a n e! S egl i a u n b alzo la ba rri era c a d re b b e : i rt i gli a rti gl i e l e p o ss en t i fau ci e bb r e a sangu e n e l e ven e u man e!

21 26 POESI E. LA VA PO R I ER A Ma c o n u rla e stri d o r l a va p o ri e r a. fra rom b a r di m e ta lli : l a r o ta i a g e m e a l i mm an e sfo rzo : su l a ghi ai a p er co ss a a l v am p e g g x a r d e l a gu e rri e ra, fugge, qual d i fa n ta s t i c a ch i m e r a. l o rro r a rd e n t e : c o n l a fi a m m e a o cch i a i a sfid a l a n o t t e : sfre n a l a cal da i a va p o rei ge tti qua l e a ns an t e fie ra. A l a p o s san za d e l ful m in e o p a s s o p i ega no l a rb o ri : c o l ca p o b a ss o d a n n o i l s al u t o d e va s sal l i al si r e e s i e p i e ra m i n e l f ug g ir sfe rz ati t re m an co nvul s i : fogl i e e fio r s t ra p p ati s e gu o no i l m o stro c o n t o r tuo s e sp i r e.

22 PO ESIE. 27 AR COBALENO e rri g n e n ub i rapi d e p e l c i el o c o rro n v el o ci : s ol ca n o i l sereno ful gi do a s qu ar c i c o l si nistro ge lo d i u n o c ch i o t o rvo d i m i na c c i a p i e n o. Sbo c cia d al c olle, gi g a n t e s co s t el o d i l um i n o so fi o r, l a r cobal e n o e a s con d e l a co ro lla i n r ose o v el o d i fugge n t i va p o r, d e l a r co al s e n o. Lun gh e di t ra t t o i n t ra tto è l agri m o s e p i ovono go c c e : p all i d a d e l s ol e langu e l a l u c e qual e i n m e s t o v i so u n d ol e n t e fuggevol e sorri so : n e la t r istezza sfu m a no l e v i ol e t e nui d e l a rc o e p all i d e ' l e ro s e.

23 POESI E. PA E S A G G IO S offia s ul m a r e v iv id a l a b r e zza p uri s si m a n e l o ra m a tu t in a : lieve m e n t e c r e sp a t a, l a m a r in a l e r o c c e a v v ol ve i n s p u m ida ca r e zza. P el golfo ap erto i n vap o ro s a a m p i e zza la sp iaggia h a li a rab e s chi d u n a t ri na t rap u nt i da l a b r ev e o n d a p i c ci n a ch e, m o ss a a p e n a, p l a cid a si sp ezza. Gri gi o u n gab bian o i n am p i v ol s u l m a re l ib ra s i ta rd o e d u r l a : l a la p a r e sfio ri t alo r l i m m e n s i tà d e l o n d e. Canta n o l a c q u e, n e l a gra n va g h e zz a d e l ci e l o a z zu rro u n i n n o d i d ol ce zz a qua l d e li cato t re mul a r d i fron d e

24 PO ESI E. 29 L A PRIMA Vl O L A Na t al e e p u ri s sim o l a rge n t o de l a n e ve n e l a lb a vap o ro sa, o nde g gi a p e r l a va l l e m i s teri o sa l e co d e l a cam p a n a d el c o nve n t o. Ve n i t e a fe sta ' sonoro i l b ronz o i m p l o ra n e l co n c en t o è n ata e d o d o ro sa m e s e! d i fi or i n vo ca l a m o ro sa anima ch e s offri s e nz a u n l am e nt o. Com e t ri st e d e l b ronzo l a p arol a! ovunqu e e gelo : s ol r i d e i l can d o r e d e la p i c col a chi e sa solati a. A lmeno u n fi o re! a l m argi n d e l a p ia vecchi a d i m o ra, t re m ula a l frago r e d e la cam pan a, sb o c cia u n a vi ola.

25 POES IE. AU GURIO A l l a S i g n o r a P. G. I ra l a s t a n ch e zza ch e l a m e n t e v e l a dl t ri s t e n e bb i a e a l e p upi ll e u n l e n t o c e d e r e i m p o n e. d el i c a t o i o s e n t o fl ui r l augu ri o ch e n e l c u o r s i c el a : m alato è l l l abb ro, s t an c a l a l o qu ela, o gn i f nl g o r e d e l a M usa n e l a s ta n chezza s o lo i l s e n ti m e n t o r id e qual b i a n ca i n su l T i rr e n o v e l a. O h d o lc e s ogno! c o n l az z urro e l so l e v i è tanta p a c e e t an t a n e l t e p o re. d e l o n d a ge m m'e a ch e d i s ch iu d a i l s on o P e r t e l a vi ta, ch e i n Ap ril di viole s i nfi o ra e ro s e h a n e R e s t i vo a rd o r e, fi u t t u i t ra nquill a qu al e i n m a r s e re n o.

26

27 POESI E. B RUSIO D I PA S SERI C i p c i p s ul n i d o c o n b ru si v i sp o, a l a nn u nz i o fr e s c o d e l m a t ti n o, p is p i g l i a n l e st i i p a sse r i : vi ci n o c e rca n o i l cib o e u n ra ggi o s ol a ti o ; va sto l a zzu rro s p a z ia n c o n d e si o c i e c o n a s c e n t i i p i c ci o l i : su l p i n o s t a n n o s i m a l e e i l n i d o e s i p i c c i no! m a s ol a sp e m e s e gu e i l ci ngu e t ti o ; s ul n i d o è i l s ol e : a l o squ i t t i re s m o s so d ei gar ruli i m p a z i e n t i i l cip p o s cuote r os e i c ri s tal li i n st il l e, a i p i c c i o l e s ca n e s o rb e u n s orso i l p ass e ro p iù grosso e n e l e st e s e si t i bo n d e go t e v e rs a l a g e m m a d i rugi a d a fr e s ca.

28 PO ES IE. 83 IS TANTA NEA ge n til e fi e s s u o s a figuri na e h a l a gra zia d i gi gli o sul lo s t e l o! annunz i a i l s en o, l i e ve m en t e an el o, i l chi u so d e l a v e s t e. L a m atti na effo nd e azzu rro : p i ù d e l g lau co i n ciel o b ril l a il fuo c o d e li o c ch i e l a co rvi n a ch i om a l am p eggi a e ri d e l a p i c c in a b o c ca dischiusa a l p a r d un a sfo d el o. V e rgin i p u re, ch e s ogn ò l au rora di Ti zian o L i ona rd o e P e rugi n o s ce n d e s t e d un qu e d a l e t el e st in t e p e r d on ar e l a gra zi a ch e i nnam o ra a qu e sto vi s o p al l i d o, d iv in o n e l a dol c e z z a o nde v o i si e t e p i n t e? G U A LI N O.

29 34 P o E S IE. LA Q UER CIA L A CANN A Fu ri o s o i l v e nt o, p o i c h ebb e d i ve l t a do p a s p ra pu gn a u n al t a qu e r c i a i mm an e, ro mb an d o si g i t t ò s o vra u n a sv el t a can n a u lul a n d o : e a ch e d ri t t a p e rm an e? La canna. p oi ch e s i c o n obb e s c e l t a d a l gra n gu e r ri e r o, s u m i l i ò a l e s t ran e fu ri e del m o st ro, qu a l l e gge r a sp el t a, e l s u o p i e gar r e s e l i n sa n i e va n e. Ta l ch i a mp i o il p e tto e n ob il e l a fron t e o ffra a l a p u gn a, p u ò ca d e r d a fo r t e o vitto ri o s o gra n d eggi a r e a l s ol e ; qu ei ch e a d i n sidia a d op ra l e p arol e e a sco n d e i l VI S O, p u r c rollass e u n m o n t e è ve rm e o gn o ra, m a s u a vita è m o rt e.

30 di s cend e n t e d i n ob i li n a t al i, POE SI E. 35 L A SINO ED IL PO L LEDRO Bru cav a u n c i u c i a r e l l o ( e ra u n m at t i n o di ma ggi o chi aro! l e rb e t e rm inal i d u n r i c co fon d o, s camb ia n d o c o l v i c i n o gi ovi n p ol l e d ro chi a c ch ere amicali. Oh im é!, s o ma ro p re se a dir l equ in o quan t o s e b ru t t o! p i c col o me s chi n o tozzo i l t e ston e : t u d e l i a ni mal i di s o ri o r i l a ra zza! D i sd egn o s o taceva il c iu co Mi ra l a giun tu ra d e tuo i ga rr e tt i e p oi d e m i e i sì sn e l l i! I tu o i g arre t t i n o n m i fa n p au ra! rag l iò i l so ma ro e i n m u so al vanit o s o sfe rrò d u e c al c i : ri s e ro l i au gel li.

31 PO ESI E. D UB BIO L a s co l t a : co sì l e n t a e l a c a d e n za d e l p en d o l o e m o n o t o n a! o di?. è i l pian t o d i un a n i m a ch e ge m e, n e l ri m pi an t o d i u n s o rr i s o ch e t e ss a u n a p arve n z a d i gi o i a s u l a b o c c a : l ap parenz a è si bugi a rd a a vol t e : semb i l ca n t o ra d i p as se ra soli n ga t ri s t e t an t o n e l a gabb i a L i n c e rt a soffe re n z a. d e l c o r m alato n arra l a canzo n e s ta n ca d e l p e n d o l o : ti c. ta c. t i c, ta c p e r ch è n o n d o rm e? c o sì d o l c e è l o r a ch e p iù n o n è : l odi? ti c, t a c. t i c, t a c. p e r ch è t al ca n t o? Dom a a l a t en zon e l a Mu sa m i a t ram o n t a i n s u l l a u r o ra.

32 POES I E. 37 S PER A N! E VANE De cemb re è giun t o : fuo r d e la fin estra m iro il rifi e Ss o s cia lb o d e la n ev e : e n t ra da l u c e cand i d a p e l brev e v e t ro a ppannato e t i n g e s i c il e s t r a. ' O h S è r eca r i n p l a é ida Sil v e s t ra fra Coll i e b osch i a bb and o na ta p i e v e cre d en d o i n D i o, a d a s p i ra r e i l ' l i e v e p rofum o d i n ol a e d i gi n es t ra oh l a p a c e d e i b o s chi morm l«e» o ra re d e l e ' f r o nde a l a' b re zz a! oh il ri s o l i e t o d u n a rge n t e o t o r re n t e sp um eggiante fra l e * r o c c e co rro se! oh de l e p ian t e l ami ca o ni b ria n e l m e ri g g io qu e t o! fra qu e ll a pa c e i o m i vo rr ei t rova re.

33 POESI E. T E RRO R I N o n s ogn ai qu e st a n o t t e ( i l t e m p o ra l e ro mb ava a ssi d u o! n è l e n ott i an co ra d i i e r i e d i i e r l al t ro. Q ual d im o ra t ol s e r d e l o mb ra i ge n i, s o r m a ssal e a t r o s co n fo r t o e m uo r d u n ide a l e sp em e l a fa c e? P iù n on s ogn o : l o ra p assa c o n ri tm o d ol o ro s o ; fu o ra r o mb ava qu e s t a n o t t e i l t e m p o ral e. 0 m i a v i ta, n o n fo rs e u n u ra ga n o s e i p u r t u fra t e n èb re? b ran c i ca n d o r i p o so a n e l i e l e t t o è d i P ro c u st e. M i ra p e l c i e l qu a i i n a lto, a d uste gu atan l e n ubi e p a ssa n o ro mb an d o frem i t i d a l e c o n s ogghi gn o s t ra n o.

34

35

36 n am q a e m s ol e bas m e a s e s s e a l i q u idp a t a r e r m g as.

37

38 EVO CA! IONE A mi c a, è d ol c e ri e v o c a r t u o n om e, l a rca n a fiamma d i t u o i o c ch i vi va, e i l s ert o b runo d i rib el l i chiom e. Lungi o ra s e i : r ip o si fra l e s t i v a g razi a d e i c o ll i, n e la qu e t a o mb ri a triste l a vu o t a casa. ov e gi uli va can tavi u n di, rim p ian ge l a rm o n i a d e l a tu a vo c e, qua l cri stal lo p u ra. Vorr ei m i a M us a ave sse l a m ali a

39 P O ESI E. ch ete rna i l c an to, lim p i d a s i c u ra n ei ri t mi ch e n o n s a n n o l a r u i n a : po vero fi o r, t u sb o c c i i n qu e st o s c u ra l i ri c a i gn o ta, a l c o mp i t o m e s ch in a. P e r t e fio rì mi a M u sa : d i s ta n ch ezza m a d d o r m iv o ( ri co r d i?! a l a m a t t in a d i m i a p ri m a so l i nga gio vin e zza : e ra a p en a 1 au rora e g i à m o ri a o g n i sogn o d i ca n t i e d i b e llezza. O h i n sul l a lb a qual ge lid a ago n i a! q u al d e s e r to n e l c o r e! n iu n a c ce n t o d i s p em e l i nge m m ava a l e gg i a d ri a. Tu, b u ona. m i vo l ge s t i a l a rdim e n t o d au d a ci v oli : di va m p om m i i l. v i s o d allegr e zz a a l a fia m m a e d ett i al v en t o

40 P O ES IE. 45 mi o ri tm o a l a t o e a l i nfinit o r i so d e i c i eli 'a zzurri. O h g ra t o a l pel l egrino ' c h e l e G rat z iè r i n c orra n e l C e fi s o t rov a r l au sili o tu o. in sul c am m i n o e d i tu o i cari n e l î am o r e. fido l. G arrul i a i b im b i p al p ita v i ci n o, mad r e b enign a, e v i gil i l or ni d o t uo co r ch e s a d ogn i b on tà l a vi a. O h m a i t em p e s t e v e da i l q u e t o l id o d i t u oi l ar i : l a lunn o di Ta li a a c colga a v e spro e d i tu a p rol e s c o rga fi o rir l a m e ss e e m atura r e p i a. Lungi o ra s ei ; n è l a m i a v o c e sgo rga i la r e e fo r t e : v è i n m i e i v e rsi co m e a sco s o u n p ian t o ch e t r em an t e so rga

41 PO ESIE. d a t e nu e p o lla. ri e v o c a r tu o n o m e, A mica, è d ol c e e l a rm o n i a gi uliva d e l p u r o cant o e i l s e r t o d e l e chio m e e l i o c chi, o r ch e rip o si fra 1 e s ti va gra zi a d ei c o lli, n e l a qu e ta o mb ri a.

42

43

44 ch e in b a ss o, fe rito, FANTASM1 è n eb b ia d i fu o ri : Nov e mb re ra p i s c e a l e fr onde l e t rem ul e b i on d e s o re ll e : c o n fun eb re d anza vol t e g g ia n n e I a ère i m m o t o c o m al i d au g e l l o m o re nte n e l volo col p i t o, d i s c e n da. G UA L IN O.

45 POESI E. Su l col l e gl i sp ogl i ca stani ch e l o ssa e fe rit e de n uda n, s ch e l t ri t e l e van d o l e b ra c ci a, l a vita d u n gi o rn o, p u r! sol o d u n o ra dim a nda n o - a l s o l e, m a cu p a li gu ard a c o n i ra b effa rd a l a n ebbia. La bava de l l ab b ro dis t en d e c o n m u t a t e n a cia s u i r a mi e a l a u d a ci a d e l u m id o a bb ra c cio S a m m a n tan o gli s c h e l t ri sp a ruti di l agrim e l un gh e : l e s ci o gl i e l a n ebb i a c ol t occo e l l e n t o rinto cc o n e a s c o l ta.

46 POESI E. 5 1 D eh, fuggi 0 No ve mb r e! l o n ta n o l o n tan t o avvi a e l anim a m ia d azzu rr o S a 11i e ti e di sp e m e! P iù san gu e n o n 'col i d a l a sp ra fe ri t a d e l co r e e p iù n o n t o rm enti l a n e bb i a c on lenti singh i ozz i! M è d u 0 p o d i gi o i a : la b o c c a rap i s ca l a s t i ll a d a mat a p u p ill a l a l u c e rapis c a e i l sorris o u n b a c i o p r ofo n d o e u n al tro v a sciughi di p ian t o l a trem ul a ge mm a : sub l i m e di l e m ma d am o re!

47 POESIE. N el p ian t o e l eti z i a e n e l ris o do l o r e, si c c o m e l e m ob il i ch io m e d e l a rb o ri spoglie, d an zan t i i n bio n d o c o lloqui o s o rridon f ra i l gri gi o vela rio ch e s ci og l i e s i i n p ianto e l ritmi co c a n t o d e l a cqu e.

48 POESIE. 53 T E D I O Plumb eo i l ciel n o n h a d azzurro e l u ce anco u n so rriso : t ri st e t ri st e i n comb e su l anim a ch e ta c e e sogn a i l g e li do sicuro ab b ra cc i o d e l e f reddc t omb e. Fre d d e p e rch e p en siam o n oi l e fo sse? forse la t e rra p al p it a m ate rn a c on alito t ep e n t e : i n e s sa p l a cido S avvol ve i l sem e e d orm e al l o r ch e sv e rn a.

49 POESIE. E p r i m av e r a i n to rn o : su i ge rm o gl i sb oc cia n o i fi o ri : p u r n e l c o r fi o ria l a p rim av era, m a oggi a l a cali gin e sb o c ci a, d e l p l um b e o ci el, m a l i n c o n i a. I l fi o r e è s t an c o e d a p p as sit o il gam b o, v izzi ca d o n o i o h qua l melo s e n za u n s o rri so! n e 1 o rrib il t e di o d u n e t e r n o ri p o s o e i l c o r e a n e l o. O h n o n l ot t a r n e l a rdua fa t i c a de l dom a r e l i d e a e n o n i n ri m a p ura fi ssare d e l p e n si e r l im a g i n e o p l a sm a rl a a fatica c o n l a lim a! Null a! d o rmire u n s o n n o l un go e t e rn o c oi t rap a ssa t i e l co re s o l p arl asse! s e n t i re a l fian c o, n e l a t e rra, i l p a l pito d al t ri r i n chiusi i n m o r tuari e ca sse!

50

51 56 P O ESI E. PI ANTI a l ci el o d au t u nn o, p lo rant e sul p ian i n gi al lito d i t e d i o in fini t o m on o t ono u n p i a n t o, dal ciel o d i bi gi o a m m a nt a t o q u al v e lo d i l u t t o u n b e l vis o, l a p i ova p e rs i s t e c on r it m i ca t ris t e c a d enza.

52 POE SI E autunno, ch e p ro dighi l o ro c o rrus chi i n ba l eni n ei v e sp ri s e re n i. ch e annun zi, fulge nt i di c ro co d i p uro a maran t o di vi ol a l auror e t e p enti, p er chè qu e s to c an t o più m e s t o d u n pian t o 0 au tun n o? L e n ubi i n c o rru c ci o di sp e rdi cali gin e t e t ra! sono ra l a c e t ra gi o con d e l e n o t e ri so ni n e l a nim o stanco i fi o ri s c a l s o rri s o d azzu rro n e l baci o de l s o l e d e l u l tim e viole l ol ezz o.

53 PO ESI E. Pe rch è, p ri mave ra, s ei morta? p er ch è p iù n o n s e nt o s ul v ol t o, qu al l e n t o fe m i n e o b a ci o. flu tt ua r e d e l sol e d O ttob r e l a m it e ca re zz a ge n t i l e? p e r ch è t u t t o pia n ge? p e rch è c os ì langu e i l m i o co r e? Pu r p u n g o n l e fogli e i ngi a l li t e e u ma na p u pi lla più m es ta n o n? b rill a p e r l agrime : gel i do a l ri t m o d e l a cqu e c o n t inu o s u ss ul t a n c o n tre mi ti l ungh i ch e p ai o n s ifi g u l' t i ': de i n o stri s e p u l ti è l a v o c e?

54 POESI E. 59 Q ua l t e d io infi ni t o! n e l co re discen d e s t a z ian t e q ua l ri t mo i n ce ssa n t e d u n b a rb a ro suono, ch e i ro ni c o a s ch e rn o t o r tu ri. Invan o i l p e n si e ro fatico ch i e d e n dogli u n ri so : i nvan o : sul vi s o l o sp e t t ro imp e ra e n e l a ni m a sta n ca de l d ubb i o a n g o s ci o so. O dol c e rip o so de l i o c chi rapiti n e l vast o l u cor e d e l cie l o p e rchè s e i t u m orto? p e r s em p r e? p e rch è qu e st o c an t o più m e s t o d u n p i an t o 0 autunn o?

55

56

57

58

59 POESIE. Ride a : l e t umi d e l ab b ra piccine di s i l ve a ro sa parean o p e t ali l e sil m ani na fio r i t a mim o sa, rip o sava su l viso. Pa re a n el can did o l et tu c ci o i l bimb o d i s chiusa un a ge m m a, p a re a n o l i a u re i cap el li un n i mb o e i l vi s o u n dil e m ma s e vive nte o d i sogn o. L o v i d e u n tiepido raggi o di fu o c o d e l s o l e s ch e rz o so : ri s e l a picci o l a b o c cu c ci a al gi o c o d e l a st ro a m o ro so e bev e tt e l a l u c e.

60 P O ES I E. 65 O b imb o, d e s tat i, gi un t o è i l m a t tin o, i l s ol e gl i d iss e e al rose o l anguid o ba cio d i vin o s em b rò ch e fi o ri s s e an c o l o ro d el cap o. D e s ta t i : p l a ci d o s e r e n o e i l c i el o n el fulgi d o a zzu rro! odi l al lo d ol a s ci ogli e r l an el o l a m e n t o e l su ssurr o d e l e p asse re a s c o lta. Ve d i? l e ro n d in i c o n vo l i sgh e m bi n e l c i el di t opaz i o agil i fl u t t u a n. n o n v e d i n e m bi n e l lu c i d o sp azio a l e g g i a r di colomb e?

61 POESIE S chiuse l e p a lp ebr e d o l c e a in vi t o l a b o c c i a di ro s a : n e li o c ch i t r em u l i d e l addormi t o a c c e s e a m o r o s a u na fi am m a l au r o r a. L e cigli a s ubito t i n s e l offe s a d e l raggi o : I l p i c ci no ro s e o dal tiep id o nido a dife s a fuo r t ra ss e u n b ra c cin o e ri p r e s e i l suo sogn o.

62 P O E SIE. 67 PAESA G GIO Bell o il p rofo n do l ago frem ente si n o n e l fon do s ta sorriden t e. Can di d i i n rara cerchia d i fr onti d cm g on l o a gara p la ci di i m o nti.

63 PO ESI E. P u l go n l e cim e n e i t e rsi c i e l i c ui l au r e p ri m e r apiro i v e l i. L o n d a c o m m o ss a dal v e n t o l i e ve a ge m m e a fo ssa s i n chi n a e b e ve.! a i l u c ci co ri d e l o s m e rald o fra nim b i e d o ri del sole c al d o. U n i n n o l i e t o di gi ovi n ezza cantan sul gre t o e di b e l l ezza

64 POESIE. 69 l a c qu e c re sp ate. A l a ca rezza d e l i ng em m a t e o n d e i n ebb r ezza, fr e m e l a s cos a cinerea sp on d a cui t im o ro s a as cend e l o n d a. Va n l e p i e t ru zze p e l gre t o a c o rsa sm u s s a n l ag u z z e p unt e a la morsa d e l ac q u e e ai gio chi To s t o co n su ma d e l sol e a i fu och i la p o ca. sp uma.

65 70 P OESI E. MATTINO LUN GO L A DO RA IN CARRO!! A Ri co rd o : n e l al t o l u c ev a a p e na u n s o rriso qua l p all i d o v i s o c h e allieti l a fiam m a d i azzurre s oavi p upi l l e ; l e n uvo l e, a fro t t e r a n dagi e, v es ti a n o i l ci el o sott i l e d i u n ' v e l o d i n e bb ia.

66

67 POESIE. Rin c o rr o n s i, r i tm i c o a l p a s s o d e tardi e av a l l i, l e fumid e vall i ; o c ch i e g g i a n fra i l v e rd e d e pini gli spars i vi ll aggi o gu a r d a n t ra i l p e p l o cin e re o ch e l e nt o s va p o ra : l e v e t t e i n co lor a l au ro ra. S u i p o n ti l e ro t e trab alzano c o n cup o fra stu o n o : c o n ro m b o d i tu ono l a D o ra fl u t t u e g g ia fra gli a rchi e i n ca n d id a Sp u m a co n m i ll e v o l u t e si a llunga p e r l a m p i a va llata, qual s e rp e i ri d a t a d a rge n t o.

68 POESIE. 73 T rab o c ca n o ni t id e i n al t o l e cop p e d i n e v e versa n d o, fra l i e v e di am a n t i n a p o lvere Il l att e v i rgi n e o d e l Al p i : p e r m il l e cas ca t e rimbal z a s qui lla n t e a rgen ti n o v es t e n d o i l ca m m i no d i p erl e. O va ll e s e l va ggi a ch e porgi n e l fo n d o l o n tan o, c ol B ian co Ti t a n o d Eu rop a, l a fro nt e nival e, ch e v e l i l e b r a c ci a p u d i ca e d i l c o rp o co l v erd e l angu o r d e li ab e t i, d is ciogli p e i l i e ti tuo i fian ch i

69 «P OESI E. dis ci ogl i l a ch i oma o n d eggiante e i n e si l e sp o n d a l a chiu di : n e l o n d a ch e l e n t a flui s c e e arm o nio sa qual can t o di fata è i l p al p i t o a s c o so d e l A l p i : l o n a rra, can o ra c o n e co s bn o ra la D o ra.

70 e da la si ep e, qu al p e r n ev e, ca n di d a, P O ESIE. 75 FANTASIA f ol l e g g i an cingu e tta n d o p a ss er i n e l b i a n co spin o vo l a i l divi n o alato sto rmo d e li aul e nti p e t al i co rro n p el ci el o! e in danza t r ep i d a l a t err a v e stono di b i a n co v elo.

71 76 POESIE, svolazzan o farfall e t r e m u l e va gan d o i n c o r o c re z i an o l ae r e c oi mill e fre miti d e l ali d o r o. Fra l e rb e e i p ru ni i l cap o c e d o n t umide l e dil i ca t e m o nta n e fragol e di vio l e m am m o l e più p rofumate. fru.n. n e l a carezza d e l cal d o s ol e n a rr an o i cigni, t ra s vol an d o nivei d a m o r

72 LIBRO S ECON DO R I T M I

73

74

75 A r d ua l a sp e m e d i p u ra i ma gi n e, c h e d i t u e n o t e risona e fre miti, POESI E. Q ua l si ti a c c e n d e s o gn o l o sp iri to? fuga c e n e l ri t m o i mp r o vv i s o, oda s co si p e n sier t u r i n co rri? A n òvo ri t m o t e n d i fugge vo l e oda v 1 r g m e a fra s e m el o d i c a? A n sa n d o, co n vi gil e l o c ch i o a diffi cil e i n t e s s e r l a c c o rdo, s ve gli l i n e rzia d e t ast i e bu rn e i e ri sa e t ri ll i gi o c o n di e' l agri m e d u n t ratto s i d e s t an o a l d o l c e m i s t e ri o so d e liri o d e l suon o : t a l i o ti v e d o : p e n so so, a l v e sp e r o b e ni gn a s o r ri d e i n t u o viso car ezz evo l e l o n d a d a ffe t to.

76 N e l a tu a ca sa, s e r e n a a l o spit e, POESIE. 8 1 N e l a t u a ca sa, rid ent e al gi ovi n e garri r d e i b i mbi. fe stosa a l can dido fluir e di b i an chi cap el li, o l e z zan d o i l t e p o r e di Maggio e n tra e salut a : b u o n gi o rno, m o rbida c hi o m a d i b i mbi, d av i can izie, d e l s ol n e l e ffu s a ch ia r ezz a lum i n o s i qu al o ro e d a rge nto! aud a ci, p rim e s g o r g a r, fra p alp i ti, s qu il lan ti l e r im e e s i n t e s s e ro a l m el o d i co suo n d i tu e n o t e : p ur o ggi, o A mi c o, gi o rn o d i gau di o, voli s e re na n e l v e rso l a n gure d e si a t a sp e ran z a d i s ol e e d i s ol e, d i s ol e a l t u o cap o! G UA LIN O.

77

78 A RM ONIE M ON TAN E

79

80 MONTEBIAN CO T RAM ONT O D A L PASSO D EL M ON TF ORT IN ol e n n e è i l Num e : s u l imman e e l eva regn o d i pi c ch i e d i n evo s e rup i can d id o i l cap o e l a p o s s ente s ci ogli e chiom a d i ghia c ci. Gi ove t onan t e r a u n a r l e fol go ri po tè, co n - br e ve c o rrug a r d i ci glia s q ua s s a r l Ol im p o, ma t a l p o ssa e m uta del B i an co ai tuon i.

81 POESI E. D a 1 i r t i picch i, n e l i nvern o, to rva vigi l a i p a s s i l a b ufe ra e a furi a sfre n a sinistra fra l e ro c c e e l ci el o nive a tregen d a. O rre n d a è l i ra d e l T i t an o! m ugghian o giù d e b u rr o n i p e r gli e rro r p re cip i t i c on c up o r o mb o l e v alangh e e d e sta n o u rla p ro fo n d e t u'o nan o i gh i a c ci e a l ul ul a r d e v e nti c ro s cia n sp a u ri t e l a rb o ri, t ra fie ro ruin a r d e l a cqu e, i llivi d i t o al p i an o, n u n z ie di c o ll era! O r n e l a pac e d e l s e r e n o ci el o p l a c i d o p o sa : n iv e a l a b o c c a b a c ia l az zu rr o e l t ram on t a r d el s ol e d o ro 1 a vvol ve ;

82

83 88 P O ESIE. P ur s u l e v e t t e fu mi n o l e n ubi e ch iar e s c e nda n d e t o rr e n ti l a cqu e b i an ch e d i sp um a! d a l e ru pi i n vitt e ca n d i d e i n a l t o n ovell a u n era d i p otenza i l ge nio d Ital i a a t t e n d e : fi am m e ggi a n ti a n o t t e p er t u tt a Au so ni a b rill e ra nno i n n um e ri fa ci d e l ettro canuto_a l S i r e d e l i m m a n e gh ia c cia s e rto di gl o ri a! D a flu ttuan ti v eli o r a b a c i a t o di z affiro e d o ro b e ni gn o g u ar d a : l a rga l a ce rchi a d e l A l p i n e v ett e s a d d o rm e a l v e sp ro : s u l a gu z z a c uspid e d e l G ra n Ghia c c i ai o, l e n t o a s c e n d e u n u lti ra ggio, t ra n e r e

84 d i chi ar o ve rd e lu mino s i a chia zz e, P OESIE. 89 rupi fi am m a ndo ; d e l Gi ga n t e i l D e nt e, t rafigge i l n em b o d e l a ro sea n ube ch e t e nu e sfu m a e a l ira c o ndo m o rs o s anguina t o rv o. Cupi fra t ta nto d e l s e lvaggi o Fav r e a sp ri i d i rup i l e nta m e nt e an n e ran o ; ro ri d a lung e d e l Ruith or l a cima b al za d a l o mb r e. O h t ra l a p a c e d el n e vo s o m o n t e o ra d i gio i a! s c en d on o d a i p as co li, l e nte l e man d r e ; s c en d o n o : grigi o u n c a sol ar e ru stic o a lita azzur ro e d i gio venchi all un ga n o bavo s o i l mu s o salutan d o i l v e sp r o co n grav e muggh io :

85 POESI E. d o lce i l rin to c c o d e ' s o n agl i t i nn ul i, i n d i c e al p a ss o d e l e m a n d r e, m e sto c o rr e p e r l a u r e, d e l fugge nt e gio rno u l tim o ca nto. S a lv e, o sub l i m e n e l a u d ac i a fol l e s chiera d i ma rt i ri e s i a sac ro il gi o r n o ch e v i d e a s angu e fum ar l ara e cce l sa d e l a Siren a! O r e ll a r i d e f ra l e t o m b e : i n c e sp i d i fi or l e avvol ge e d ei t o r re n t i a l r i t m o ve gli a s u l A ch e t u fuggi, o c o r ta o ra di gioia? Q u et a s addorm e d e l s o lenn e Num e a n co l a ci m a : p e r l a valle s uo n a d e l bian co l a t t e spu m e ggia n t e i l l e n t o murm u r e m o l l e.

86 POESIE. 91 NO TTE ( D A L A LPE V IE L L E n o t t e : i nt o rn o e d e l a va l l e fon d o l o mb r e s addo s s a n o : gi ga n t eggi a a fro nt e cand i d o i l B i an co, co n l a fol t a chi om a di n evi e t e r n e. Pl a cido i l cap o, d e l a l b or soffuso di Dia na s o r ta, v e r l azzurr o e ri g e p rato s ere no, ve fi o ri s c e i l t re m ul o fio r de l e stel l e

87 PO ESIE. s ne lla l a cu spide, s t e l o d e ghi a c ci, r e ci d e l a r co d e l a lun a : p a i ono l e sili p u n t e. s u l e ffuso glauc o, I o c chi d a rge n t o. D e l c i e l p up i ll e ch e m i ra t e? i n b a sso fr e m o n o l a cqu e d e l t ra n qui llo C om b al spra zzi p e rla c e i, fra li ab eti, i n langu i d a c e r chia p e n sosi. O h d o l c e qu ete d e l a n o t t e, al m ugghi o. l un go cull at a d e l a D o ra, i n fon do n e l o mb ra fo lta s e rp eggian t e a s co sa! Veglia d a p r e sso fe s t o so u n r iv o e d i l t rillante b a lz o d e l o nd a fra ng e s o vr a i n d u s t r e r o t a rugo s o i l fe rro c o n s t ri d e n t e g e m i t o n um era i gi ri.

88 POESIE. Onda, ti fe rm a! t ropp o grand e e sa cro d e l Alp i e i l son no! d e l i ab e t i i b o s chi dorm o n o i n fo n d o e p ur i l v e nt o d o rm e l imp i d o i l v ertice eri ge i l Num e e mis t e ri o s i p o rge ampia l a ch i n a e l b i a n ch e g g i a r d e i gh i a c ci al l en t o p asso d e l e t e rn a D e a. Salve, Ve stale, e tu, P a store, ch e rice tto p o rg i stan co al mio p asso e p a t ri a rcal e m o ffri con li eto vi so s u l fruga l e d e s co spum an t e i l l a t t e! O anim a u m an a fra l e n evi e l ci e l o nata co rte s e! qu al suda t o lib ro o di t e d ioso p re c e t t o r i d ogm i ti fur m a e s t ri?

89 P OESIE. Fo r t e a i p e ri gl i, t u n e l al t o c re sci qual d ri t t o arb u s t o n e l a s e lva v e rgin e gi t t a rib el l e di v e n d etta u n gri do, figl i o d e l e t ra lib e r o e p u ro : tua p arol a a san g u e s egn i di u n s o l co ch i n e l m ol l e attinge oz i o e n o t tu rn e n e l e v egli e d o rgia fo n t e d i gioia! Ro s s o il v e s si ll o, t ra l e n e vi fi amm a, v e n t oli a l s o l e e d a l a v e t t a e c c el sa ch e vi d e a san gu e g e rm o g l i a r l I t al ia p e r ta n ti s e c oli, s ce n d a i l t u o gr i d o si a n e s o l ch i i l g ra b io n d o l e s t a t e e s i a n d e l u v e i t ra l c i ca r ch i l a u tu nn o e s i a l a t e rra egual e m a d r e p e r t u t t i!

90

91 POESI E. e p oi ch e a s era a l fo colar e sa ran fa n ci ulli, fra i l c r e p i r t u p ei n e p ot i di m o ntan e t e s si l e ggende!

92 POESIE, 97 SEMPIONE al v e, S e mpion e! t u ' s e r en o, u n gio rn o, d ormiv i a l frus ci o d e li ab eti m oll e m co ron a t o di fu man ti n e mb i : ' m ug l iava i n ba sso bian co il D i ve ria fra l e sp on d e angust e per l a s p r e bal z e deflu iva n l on d e c on b a cio v ergi n e e l cam o s ci o al p ur o font e scen d e va. G UALIN05 7

93 POESIE. O r n e l a val l e qu asi u n a n s i a o c cu lta d iffusa regna : va n p e r l au re ro mbi ch e l e c o i nvo lv e e f&z e l l ando gitta d u n m ont e a l altro. S cruta i l viatore ch e d a l i e qu i a n co ra c o n t a rd o p a s so t raina t o è a l col l e : scrut a e d h a febb re p 01 ch è l era n o st r a pugna co l ve nto. Q ual di l i n g o rdo sibila nte m o s t ro s a p r à l e bb rezza d e l auda ci a e no rm e? spau ri t a l a qu i l a vedrà. d ai ci eli sp a ri r n e l m o n t e n e l v e sp r o i n c e r t o c o n d ub bio so vol o s c en de rà t o r va a di s c op ri r l o c c u l t o, ma m a strid e nd o fug g irà v e r l a l t e rup i i n a c e s s e

94 PO ESIE. 99 s ign o re ggi ate, p o i ch ndr à ru ggire n e l a n t ro i l m o str o e d a la b o c ca, i l fi ot to sal ir an s an t e d e l i mma n e fi ato : turb in e n e ro. A ch e t i t ol s e r d e l e quete n ot t i, vall e gl o riosa, l a m ai ro t t a p a c e? a ch e s e p iù t i a d do rm i ra i cu llata dal canto ami c o cro s ciant i d e l ac qu e e pi u i l c am o s ci o ti b a cera n e 1 o n d e? a ch e, s e p u r can d i d o i l m an t o t i ' v orra n div elto? Tut ta e ra tu a la n e ve u n gi orn o e n e l m a t erno se n o l a c c og l i e vi ge lo sa, p e r offrirla palp i t o p alp ito al t ep e n t e ri s o d el s o l d A p ril e.

95 100 POESIE. O ra 1 el ettro vi tt o ri o so sol c a i l n iv e o camp o e b a ttagl i a re s d egn a d e l D iv e ri a c o n l a c qu e cui s o vras ta agil e e fo rte. Rugge i l D iv e ri a : l aqu i l a d al s o m m o t u t t o l o sp a zi a e i n van o egl i l a fu gge p e r b ell o e o rr e n d o su ssegu i r di ro cc e fu mi d o e bianc o. I nva n o, i n va n o! c o n l o sgu a rd o d rit t o, n a s c os a a l s o m m o t ra var ia r d i n ub i, l o m i ra e s c e nd e i n b r e v i s t a n ti a l e rt o m i n a c e p o n t e c u i i n a n t i i l c ol l e d i M a s e ra e l O s s o l a s ap ro n o v e rd i fra v ap o ri azzur ri ; d i e t ro e d a p i c c o l a ci c lop e a rup e d A l b io n a, o rr e n d a.

96 S u, s u p ei c i e l i gl o rio s a lan ciat i, P O ESIE. 101 aquil a e s t ri d i! l a sserv i r s t r an ie r o vi nsero l a rmi di I ri v ul z i o e d O s s ol a na rra un a p i et ra. Ch e m i n? b i a n c a s e r p e g g i ar l a vi a ch e, d op o i fa t i d i M ar e ngo, i l Co rs o voll e qu al ar t o d u n a p io vra i mm a n e? d i am o c i a l ebb? a furia d u n vo lo! via t ras co rs o Va r z o, ri d e n t e a v ill e p e r b os ch iv e b al ze, r e s ti am d a l a sp ro a s o g g u a rda r d i rup o d i T ra s q ii e ra. Q ual foll e au d a c e i magino s u l i rta fuga d i! s cogl i l a d im o ra p ia? In ve t t a i n ve t t a s o n co n D i o i n i bb i o sp i ti august i.

97 1 02 PO ES I E. A van ti I s e l l e d e l R o val e i l P i z z o a s c e n d e al ci e l o p e r s ca l e a a va n ti, a va n ti! sul m u g l i a n t e b alz o d i F ra s s i n o n e p a ssa v e l o c e e i l vol o i n fo s ca l e n t o n e l a G ol a d i G o n d o. O h qu a l o rre n d o p re ci pi t a r d i m a ss i! i n l un go c o rs o cava r l a via d a l a rup e gran i tic a, n e l o mb ra b r e vi p e r t ug i d an n o l u m e i n c e r t o. Tu, cu i pau ra è i gn o t a, n e s c i e gu ard a, S i r e d e l v o l o! A p iè ro mb a re u d ra i l a b i e ca fu ri a de l D i v e ri a c o n s t re t t o e a l so m m o, si ch e p a r spi o m bino a l b asso, i nsin o al ciel o s cab ro d i ru p i.

98

99 1 04 P OESI E. c u i l a cqu e i rri g a n s p um ide de l! ru m mb a ch e s u la fo rra disco s c e sa e b ru na o ve s a s c onde pi cci o l et t a B ri g fra veli glau chi.

100 AN TI DELLA NATURA

101

102

103 1 03 POESIE. S ogn a diru t a l a r o cca l u lti m o d el m i bal e n o, s uo n d i b a t t ag l ia? rap a c e d e i c o rvi i l gra c ch ia r e la m i ra d a l alt o. Fu ggo n o az zurr e di fum o n u vo l e d a bigi fo rni. l i a l t i co m ign o l i c o n o r d i n b izza rr o ri chiam a n o al p e s t r i v e ran d e. B ia n ch e p el co l l e l e vil le rid o n o ch ia r e s va ria n do fra v e rd i p ampi ni i n al t o e soli nga l a m uta dimo ra di fa t e. Allun ga i l p on t e l a rdi r m e tal li c o d e l e t rava t e, t e s su to a ere o, s fid an d o i l c o rru c c io d e l fiu m e ch e m ugge a v en d e t ta.

104 POE S I E Ta bi, p e renn e l a m en t o t o rbi d o! an co n e 1 o ra d i p i e n a m a ss i m a l a fe rr ea b a rr i e ra ti d o mi n a cantand o v i t to r i a! O r n e l a p a c e d Ap ri l fe stev o l e d e l F ado l a cqu e s c e n d o no p l a ci d e sp e c ch ian d o d ei p i opp i d a rge n t o l a chio m a fro n zuta.

105 1 1 0 P OE S IR. D A P E T T INENGO BI ELL ESE u e l l a u ro r a ri c o rd o : fl u i va t ra i l v e r d e stra v en a n e l b o s co a zzu rra, d e l co ll e a l ab b ra c cio Pigro, s ul t a rd o so n n o d e l fu m i d o p i a n o n ebbiato, l o ri e n t e a lb eggi a va, d a ro s e i vap o ri l a mb ito. Q ual p a c e! p o ch i t r il l i d u n t ri s t e u si g n u ol o canor q ual ch e b rev e s t o rmi r e, l o n ta n o i l l a m e n t o di u n D a l vi aggi o n o t t u rn o ri to rn a, p u rp u r e o sol e, e a l l a vo r o r i d e s t a l i u ma n i! L o ri e n t e va mpa i p inna c ol i p ri m i d e l A lp i, a m m an ta t i d i n eve, ri s e ro a l b a c io cal d o e n e b b e ro u n fre mi t o lungo qu al fulmi n e i m m e n s o i l lu ngo b izza rr o fra staglio

106

107 1 12 P O ESIE. I N RISAIA I a m p an t e l etra : afo so l a er e so lo ral l e g ra si di b r evi languide sci ntil l e d el e t tro, l onta ni d i ci c l opi co sp ettr o s ogghigni. Pa lu str e l acqua d e l a risai a, fi o c o al ca n d o r e di Dian a, l i vid e risp e c chia d e piopp i a l lu n gate u n i fo rm i fantastich e l o mb re.

108 P OE SI E Co r i t e d i o si d a l erb e s algon o l ungh i i n c es san t i d i ran e stri dul e ch e br evi fugge vo l i c e r chi fan n e l a c q u e co i rapidi t on fi. Fra i p enzol ant i d i sp i gh e flor i d i r i co lm i c ap i n e l a fa i m m obi l i, i nnu m e r i da n zan o i n s ch i e ra, t rap ungen d o d i p all i d a l u c e l o mb r e n o t tu rn e, c urio s e l u c c iol e d i mi l l e avvol g on o l e sp i g h e, d iafan e p up ill e, s ch e r zo s e a m m i c cant i c o n al t e r no dib a t t e r d i ci gl i a. Fum i d o u n v e l o co rre d i n eb b i a p el va st o azzurro e l i ev e ti n g e s i al can d i d o b a ci o l u nare d u n a rge nt e o s orri so d i fata. G U A LIN O.

109 1 1 4 POESI E. O ltre i vap o ri s a nn u nz i a t re m u l o di p o ch e stell e l o sgu ard o e l u c ci c a qual p ugn o di gem m e gi t t at o d a sub li m e p e l ciel o u n ar t e fic e.

110

111 1 1 4 PO ESI E. O ltre i vap o ri s a n n u n z i a t re m u lo d i p o ch e stell e l o sg ua rd o e l u c cica qual p u gn o di gem m e git t a t o da sub li m e p e l ci e l o u n ar t efice.

112 PO ESI E. IDILLIO DI M A GGIO i n e i p ra t i, d ebo l i, d i Maggi o i mp rovvisa a la b r e ian l e rb e, ca s t e a vvol ve ndo i fi o ri di a l p uro ab b ra c c i o s i piegan o e a l s offio g l i s t e Cigli a, v e lan o i l se n c o i p e tal i. I l erb e a i fio r i : S e vo stro l o l e z z o n e m a n e o i l gi o rno, m e s t i l a zzu rro e 1 so le! i i fi o r r isp o n d o no : S e p riv i d e l t i ep i d o ab b ra gl io è m o rt e, s o l i si fre d d o è i l gi o rno! a scint ill a a l sol e frusciando de l ri v o l a sp um a b e l e sile verde d i mus ch i o m argin e

113 d a m o r canzo ni, di al o gan d o c o n mill e, POESIE. p i ega n l e fe l ci e a l a li t o d el Ma ggi o v e n t o s e, pi su l o n d a chia ra, ca r e z zevo l i fre m o n o. N a r ra l a s e ra a l o mb r e d e l b o s co il t r i llante u s p e r si n e I a lt e fro n d e, n o t tu rni c a ntori a rm o n io s o c ch i e ggi a Dian a, v e rgi n d e l t e rso a zzu rro, e o rna l i i n t ri ch i e l su o l o d i l an guid i v el i d a r c o n l u s i g n u ol i cive t ta nd o a m o ro s a. G rida m i i l Ma ggi o i n fe s t a ; S o rr i d i d ei fio r e d e s o rr i d i al ca n t o! fuga l e t o rve im ag in i : m o rta d e l t e d io è l o ra! O h s e mp r e s p l e nde s s i n ciel sui camp i l a p ri m a ve ra e i n co r e!

114

115 1 18 PO ESI E. S o vra l a cqu e fu gge n t i a l o ri zzo nte, q ual d i p i ovra c i cl o p i c a t e n t a co l i, s o t ti li e rb o s e d e s e n ti e r s a l lun gan o l e fi la, a l o p ra d o l o ro sa m e t a. S ogn a sul m a rgi n e d i sa l ci a rge nt e i la chiom a l angu i d a v ela n d o i l ri vo d o m b ra c i n e re a

116 SCONF ORTO

117

118

119 PO ESI E. t re m a i l cri s ta l lo : l e gge r o u n bri vid o ra t t o l o s c o t e : su l p ian o i rrigu o t ra p u n g o n l e go c c e g l i s ta gni d i m i l l e c e r ch i e t t i. O h qua l e t ri st e p u lsa r m o n o t o n o l un go i n ce s sa n t e d e l m o s t r o fe rre o i l si b il o ra u c o st razi a n t e u n ran t ol o p a re. S t an c o p e r lungh e fe b b r i li v e gl i e t o rn o : a l a s ce s a la via d i ffici l e r i c o rd o l e t a ci t e l o t t e, e l a n im a p i an ge. O h fra l a p a c e s e cu ra p l a c i d a l i e t o p o sa r e, d i q u ei ch e m am an o, a m i c a n e l o sp i t e ca sa, ch e t u t t a sorr i d e!

因 味 V 取 性 又 鸟 U 且 最 大 罗 海 惜 梅 理 春 并 贵 K a t h l ee n S c h w e r d t n er M f l e z S e b a s t i a n C A Fe rs e T 民 伊 ' 国 漳 尤 地 视 峰 州 至 周 期 甚 主 第 应

因 味 V 取 性 又 鸟 U 且 最 大 罗 海 惜 梅 理 春 并 贵 K a t h l ee n S c h w e r d t n er M f l e z S e b a s t i a n C A Fe rs e T 民 伊 ' 国 漳 尤 地 视 峰 州 至 周 期 甚 主 第 应 国 ' 东 极 也 直 前 增 东 道 台 商 才 R od e ric h P t ak 略 论 时 期 国 与 东 南 亚 的 窝 贸 易 * 冯 立 军 已 劳 痢 内 容 提 要 国 与 东 南 亚 的 窝 贸 易 始 于 元 代 代 大 规 模 开 展 的 功 效 被 广 为 颂 扬 了 国 国 内 市 场 窝 的 匮 乏 窝 补 虚 损 代 上 流 社 会 群 体 趋 之 若 鹜 食 窝

More information

STELLA DEL MARE G =136 a d d3 4 RE m z mz mz SOL mz mz SImz mz V. Sozio a d d3 4 mz mz mz mz mz mz mz Chia - ro mata d d LA4 mz LA mz RE mz mz mz mz a

STELLA DEL MARE G =136 a d d3 4 RE m z mz mz SOL mz mz SImz mz V. Sozio a d d3 4 mz mz mz mz mz mz mz Chia - ro mata d d LA4 mz LA mz RE mz mz mz mz a STELLA DEL MARE G =136 3 4 RE m z SI V. Sozio 3 4 Chia - ro mata d d LA4 LA RE k kk s k k s k kz k s k kz k s k k j - ti - no che il so - le ba - ciò, nean-che u - na nu-vo-la in cie - lo, - ce è la brez

More information

该 奈 自 受 PZ 多 透 soc i e B t h y. y t is NA YL OR exp os ed t h a t b e i n g wh o res or sa in t es s e s we r e m ad e n b ot om. M ean wh i l e NA YL

该 奈 自 受 PZ 多 透 soc i e B t h y. y t is NA YL OR exp os ed t h a t b e i n g wh o res or sa in t es s e s we r e m ad e n b ot om. M ean wh i l e NA YL 探 性 通 性 圣 重 ' 颠 并 格 洛 丽 亚 奈 勒 小 说 贝 雷 的 咖 啡 馆 对 圣 经 女 性 的 重 写 郭 晓 霞 内 容 提 要 雷 的 咖 啡 馆 中 权 社 会 支 配 的 女 性 形 象 美 国 当 代 著 名 黑 人 女 作 家 格 洛 丽 亚 过 对 6 个 圣 经 女 性 故 事 的 重 写 奈 勒 在 其 小 说 贝 覆 了 圣 经 中 被 父 揭 示 了 传 统

More information

I 宋 出 认 V 司 秋 通 始 司 福 用 今 给 研 除 用 墓 本 发 共 柜 又 阙 杂 既 * *" * " 利 牙 激 I * 为 无 温 乃 炉 M S H I c c *c 传 统 国 古 代 建 筑 的 砺 灰 及 其 基 本 性 质 a 开 始 用 牡 壳 煅 烧 石 灰 南

I 宋 出 认 V 司 秋 通 始 司 福 用 今 给 研 除 用 墓 本 发 共 柜 又 阙 杂 既 * * *  利 牙 激 I * 为 无 温 乃 炉 M S H I c c *c 传 统 国 古 代 建 筑 的 砺 灰 及 其 基 本 性 质 a 开 始 用 牡 壳 煅 烧 石 灰 南 尽 对 古 证 K 避 不 B 要 尽 也 只 得 随 包 国 古 代 建 筑 的 砺 灰 及 其 基 本 性 质 传 统 国 古 代 建 筑 的 顿 灰 及 其 基 本 性 质 李 黎 张 俭 邵 明 申 提 要 灰 也 称 作 贝 壳 灰 蜊 灰 等 是 煅 烧 贝 壳 等 海 洋 生 物 得 的 氧 化 钙 为 主 要 成 分 的 材 料 灰 作 为 国 古 代 沿 海 地 区 常 用 的 建

More information

Undangan Finalis

Undangan Finalis & 1 P E M E R I N T A H P R O V I N S I J A W A T E N G A H D 1N A S p E N D I D 1K A N Jl Pe A1d N o 134 Se r r c l p 35 1530 1 F x (024) 352 00 7 ] Se r A u s t u s 20 15 No o r : o o s Ke / 0 5 \ 2

More information

Persuasive Techniques (motorcycle helmet)

Persuasive Techniques  (motorcycle helmet) M O D E A T H E E L E M E N T S O F A N A R G U M E N T 1n t h l s t e s t i m o n y g iv e n b e f o r e t h e M a ry l a n d Se n a t e t h e s p e a ke r m a ke s a s t r o n g c l a i m a b o u t t

More information

江 小 说 中 的 南 京 大 屠 杀 与 民 族 国 家 观 念 表 达 究 大 致 采 取 个 案 分 析 以 解 读 叙 述 策 略 等 角 度 切 人 讨 钗 和 哈 金 南 京 安 魂 曲 关 时 代 相 关 作 者 来 自 多 个 国 家 作 两 部 小 说 为 例 从 直 面 历 史

江 小 说 中 的 南 京 大 屠 杀 与 民 族 国 家 观 念 表 达 究 大 致 采 取 个 案 分 析 以 解 读 叙 述 策 略 等 角 度 切 人 讨 钗 和 哈 金 南 京 安 魂 曲 关 时 代 相 关 作 者 来 自 多 个 国 家 作 两 部 小 说 为 例 从 直 面 历 史 对 小 说 中 的 南 京 大 屠 杀 与 民 族 国 家 观 念 表 达 + 李 永 东 摘 要 南 京 大 屠 杀 是 中 外 战 争 史 上 骇 人 听 闻 的 暴 虐 事 件 作 为 创 作 题 材 然 目 前 关 于 南 京 大 屠 杀 的 文 学 研 究 却 相 当 薄 弱 还 不 少 作 家 以 之 停 留 单 个 作 品 分 析 的 阶 段 因 此 有 必 要 从 民 族 国 家 观

More information

é SI 12g C = 6 12 = 1 H2( g) + O2( g) H2O( l) + 286kJ ( 1) 2 1 1 H 2( g) + O2( g) H2O( l) H = 286kJ mol ( 2) 2 1 N 2 ( g) + O2( g) NO 2 ( g) 34kJ 2 1 1 N 2 ( g) + O2( g) NO 2 ( g) H = + 34kJ mol 2 1 N

More information

五花八门宝典(一).doc

五花八门宝典(一).doc BBS...5... 11...23...26...31...46...49...54...55...57...59...62... 110... 114... 126... 132... 149 I "108" 1 2 3 4 BBS 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 M ( ) Kg S ( ) A ( ) K (

More information

Ps22Pdf

Ps22Pdf Q CIP / / / 2880 Q Q Q Q Q QQ Q Q Q Q Q ec A c c A c c c Q a A A A c e A c a c c ea c c a A c c c a A c c c a A / A c c c c f a c c f a c c f a c f e A c f c f / c A c c a c c A e A c c e A c c ea c c

More information

New Doc 1

New Doc 1 U N I V E R SI T Y O F M A L ; 1ï i l i dvol 1 l 2 0 1 8 w 1a1 p&t«apa«ridia ti p E g s l am an Pt d1an h Ma @Mi u Ooam a1 ol am S1udl es} ]111 / 2 1 Dr Mo11an a Daw 11a mai amy 1 P r o f e s s o r D r

More information

試料分解と目的元素精製法_2010日本分析化学会

試料分解と目的元素精製法_2010日本分析化学会 H2007T(10:3011:00) ICPAES,ICPMS 22416 http://www.caa.go.jp/safety/pdf/100419kouhyou_1.pdf http://www.caa.go.jp/safety/pdf/100419kouhyou_1.pdf 2010-07-28 Cd0.4 ppm232 * CODEX STAN 193-1995, Rev.3-2007 Web

More information

i n i ho n n n n n ng

i n i ho n n n n n ng A i i i i i i i i n i ho n n n n n ng o o o o o o o b B b b p b b b b b b b p b b b b b b i b i b b i b b i b i b i b bn bn bn bn bn bn bn b bn bn bn bn bn bn bng bng bng b pn bng bng bng pn bng bo bo

More information

,,,,,,,,, (CIP) : /,,. 2. :, 2004 ISBN G CIP (2003) ( ) : : : 880mm 1230mm 1/ 32 : 7.125

,,,,,,,,, (CIP) : /,,. 2. :, 2004 ISBN G CIP (2003) ( ) : : : 880mm 1230mm 1/ 32 : 7.125 / / / 2003 ,,,,,,,,, (CIP) : /,,. 2. :, 2004 ISBN 7-313-03506-3................ G647.38 CIP (2003) 087156 ( 877 200030 ) :64071208 : : 880mm 1230mm 1/ 32 : 7.125 :168 2003 10 1 2004 10 2 2004 10 2 :20

More information

BB.3

BB.3 I IURNA L S AN S ï EK VOA ó N m 8 ç 6-8 1 园 叫团团回国 J m l ll m i h M t m t ik i E v l i P g l l A i r L i m b h - T k l ik d i K t T m g i d T r p tc P g r h P r r m P r S t d i T g r T r h d p p r b h K

More information

1 ( Philistines) 2 3 4 ( ) ( ) ( ) 7,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,?,,, 8,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ( ),,,,,,,,,, 9,,,,,,,,,,??,,, :,,,, 92. 1 2. 20 10,,,, :,!,!,!,,,,?,,,,,,,,,,,,,,?,,,,,,,

More information

E170C2.PDF

E170C2.PDF IQ E170C2 2002.3. Rotork Rotork * ( ) * * RotorkIQ - IQ * * PC IQ Insight / Rotork * - Rotork IQ www.rotork.com 5 10 5.1 11 1 2 5.2 11 2 3 5.3 11 3 IQ 3 5.4 11 3.1 3 5.5 IQM12 3.2 3 5.6 IQML12 3.3 4 5.7

More information

:51 P"QR$ S TUVW" XY%! " () H P ZS[\I]^_ `agh" bc HQR ] P"S () b c! = "

:51   PQR$ S TUVW XY%!  () H P ZS[\I]^_ `agh bc HQR ] PS () b c! = 2013-12-03 09:51 http://www.cnki.net/kcms/detail/11.5370.d.20131203.0951.010.htm! P"QR$ S TUVW" XY%! " () H P ZS[\I]^_ `agh" bc HQR ] P"S () b c! = " # $ H Q R HQR=$ " Q R Z / Z " B Q R = $ 6 9HXY QR N%

More information

00 sirius 3R SIRIUS 3R 3RV1 0A 1 3RT1 3RH1 3 3RU11/3RB SIRIUS SIRIUS TC= / 3RV1 A 1 IEC6097- IP0 ( IP00) 1/3 IEC6097- (VDE0660) DIN VDE 06 0 AC690V, I cu 00V 1) P A n I n I cu A kw A A ka S00 0.16 0.0

More information

s p o r t o w e j n a w i e r z c h n i s y n t e t y c z n, e jp o l i u r e t a n o w e j z o o n e j z n a s t p u j c e j k o n s t r u k c j i a

s p o r t o w e j n a w i e r z c h n i s y n t e t y c z n, e jp o l i u r e t a n o w e j z o o n e j z n a s t p u j c e j k o n s t r u k c j i a G d y n i a B u d o w a b o i s k a w i e l o f u n k c y j n e g o o n a w i e r z c h n i p o l i u r e t a n o w e j p r z y Z e s p o l e S z k H o t e l a r s k o- G a s t r o n o m i c z n y c h

More information

! *!"#$%&'()*+,-./#01 6, 8 6, 8 6, 8 8!"# ( / )!"# ( / )!"# ( / )! ( ) 3SB3!" Ø22mm!"# ( / ) 6, 8 6, 8 6, 8 8!"# ( / )!"# ( / )!"# ( ) 7, 10 7, 9 7, 8

! *!#$%&'()*+,-./#01 6, 8 6, 8 6, 8 8!# ( / )!# ( / )!# ( / )! ( ) 3SB3! Ø22mm!# ( / ) 6, 8 6, 8 6, 8 8!# ( / )!# ( / )!# ( ) 7, 10 7, 9 7, 8 SIRIUS 3SB3 sirius s ! *!"#$%&'()*+,-./#01 6, 8 6, 8 6, 8 8!"# ( / )!"# ( / )!"# ( / )! ( ) 3SB3!" Ø22mm!"# ( / ) 6, 8 6, 8 6, 8 8!"# ( / )!"# ( / )!"# ( ) 7, 10 7, 9 7, 8! (2 /3 ) ( / ) RONIS! ( SB) CES

More information

99710b45zw.PDF

99710b45zw.PDF 1 2 1 4 C && Zn H H H H H Cl H O H N H H H CH C H C H 3 2 5 3 7 H H H H CH 3 C2H 5 H H H O H H O K K O NO 2 H O NO 2 NO O 2 C2H5 H O C2H5 C H O C2H3 2 5 H H H O H H O 1826 O

More information

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc wþ ˆ Ì åž s sì j žjy é s h h 2002/10/30 wþ ˆ Ì åž 1 ï Ì } n åžh½ í p ì ˆ d ä d Ì d dæe Ô 2002/10/30 wþ ˆ Ì åž 2 ò -1 } n 1. Ô Õ } ì m k Ù m Õ Ô Ô { ï 2. ì û }h Ô Õ ì ì ù d ì Ì k ä 2002/10/30 wþ ˆ Ì åž

More information

lu yàng tuò guan gui zh ng fèn wù wèi qiao jú tá l o jiàn f i è yí yì qu n sì xuè , chéng y o xi o z pìn,, 1957 7 hàn 37 38 y u p ti o bèi t n tài kù sè b n zen you y n pí chè qiàn 17 dí jué

More information

Microsoft Word - EH 入出國與移民法規-講義-01.doc

Microsoft Word - EH 入出國與移民法規-講義-01.doc } Œtçw j ¹ uˆú e Œ q çw} ˆÚ¾æ n f n f u¾ n f u¾ î u¾ ˆÚ ¾ æ e¼ n f u n f u n n ¾ n ¾ à ¾ æ e¼ m v m t u ¾m v h uf v u ¾m ±å u ¾Öæ t e¼ v ˆÚ ¾ n f u n f u ˆÚ ¾ Î ˆÚ e ˆÚ n f u n f u m ˆÚÒè ˆÚ n ¾ n ¾ î

More information

542 33 1 20 20 6 435 15 311 48 1 4 3 2 0 8 18 200 4 1,888 305 62 2 2 3 61 42 1,346 47 390 40 12 2 2 6 41 8 7 3 3 1 18 301 1 19 24 14 3 3 12 335 110 1 1 1, 582 45 76 547 1 147 46 1,103 96 1 22 8 6,721 70

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D20ABC8BB79A4CEABC8AE61A4E5BEC73939A6A8AA47B3F8A769AED12E646F63>

<4D6963726F736F667420576F7264202D20ABC8BB79A4CEABC8AE61A4E5BEC73939A6A8AA47B3F8A769AED12E646F63> 行 政 院 客 家 委 員 會 輔 助 大 學 校 院 發 展 客 家 學 術 機 構 99 年 度 補 助 辦 理 開 設 深 化 客 家 語 言 及 文 化 通 識 課 程 計 畫 子 計 畫 一 客 語 及 客 家 文 學 成 果 報 告 書 校 內 計 畫 編 號 :98-R&D(A)-025 計 畫 執 行 期 間 :99 年 03 月 01 日 至 99 年 11 月 30 日 計 畫

More information

अवकाश नियम Vacation Rules

अवकाश नियम Vacation Rules G O V E R N M E N T O F ST H A N F IN A N C E D E P A R T M E N T (R U L E S D 1V 1S1O N ) D1Q I I E I C 8 I I Q < N o F 1 (43) FD /(G r 21 83 Ja i p u r, da t e d : 1 1 10 20 0 8 I n e x e r c i s e o

More information

Microsoft Word - JA 旅運經營學-講義-01.doc

Microsoft Word - JA 旅運經營學-講義-01.doc n dº Ájì l h k àj à Ð Ùkp 36dÁ d l ê Ì à k và ç n 6 dáiï Ù r ì } ì Ç l dà 211 kìe 212 217 n e}h ªp d ä dº~ dº dº l iï à Î p ìe s Ø û «i 21&k n ï y } Ùs ïìá d yzàìp e Õ }Ì ïá ï y Õz s Ø e û e 212 217 Î

More information

Microsoft Word - 产业协会4.doc

Microsoft Word - 产业协会4.doc wz gzi o w er } Ê «Œ jòâ õ Æmq «r ««î w»» È Çx >@ cw À Ä ƒ! x >@ cw Ã Ä ƒ ì x >@ cw Ä ƒ ì x >@ w Ä x >@ Î «i  d i À Ä û e «Â À Ä í Î «j Ò «i À  ƒ Èí À  i À Ä n É À æ Ò«Þ c ìc c Ä À Šd Û i À Ä Èí «È

More information

Microsoft Word - IV 民用航空法-講義-01~12.doc

Microsoft Word - IV 民用航空法-講義-01~12.doc Œ ÛÕ tç ï Ñe¼ ¹ Ñe¼ uv ľ ï µ µ q m¾ö Ì ¹ ¾Ö ~ e tú ñ uv Ä¾ð ¹ ð Î Ä Ä ø Ä òˆ y ò { uv Ä Þ r Ä µr uv Ä ò Ú Ý¾ ž z ž Ñ Ù Î Ù ÉÎ q v ¹ v } gg 1 s ûà ý {rž ! tç ï Ñe¼ ¹ µe dü e ø u ø þ ò ò Ä Ê uv ľ ðîú f

More information

( CIP) /. :, ISBN C.46 CIP (2006) : : RENCAISANCE YIRENWEIBEN RENRENWEICAI : : : : (029) : : :31 :

( CIP) /. :, ISBN C.46 CIP (2006) : : RENCAISANCE YIRENWEIBEN RENRENWEICAI : : : : (029) : : :31 : ( CIP) /. :, 2006. 1 ISBN 7-5604 - 2067-2.............C.46 CIP (2006) : : RENCAISANCE YIRENWEIBEN RENRENWEICAI : : : 710069 : (029) 88302590 : : :31 : 2006 1 1 2006 1 1 : ISBN 7-5604 - 2067-2/C :48.00

More information

Turg-Guade

Turg-Guade 7 Tenor1 Tenor 2 Bass 1 Bass 2 spe Adapted for recorders de flo re vir gi na li Ho no re que de flo re vir gi na li Ho no reque spe cia de flo re virgi na li Hono re que de flo re virgi na li Ho no re

More information

untitled

untitled 0.37kW 250kW D11.7 2009 SINAMICS G120 0.37kW 250kW SINAMICS G120 Answers for industry. SINAMICS G120 0.37kW 250kW SINAMICS G110 D 11.1 0.12 kw 3 kw CA01 MC CA01 MC CD : E20001-K20-C-V2-5D00 141-P90534-09020

More information

:,,,,,,,,,,,,, :,,,! ,, ( ) ;, ( ),,, ( tu n) ( ), ( ), ( ),,, ( ),,,, ( ), : ; 1993, 15 400,, 1973, 3 ; 1977, 1, ;,, 1 ; 1995 12 6 :,,,,,,,,,,, :,,, :??,, S (,, ), ( ) ( ),,, :,,,,,,, : ( ), ( ), ( ),

More information

恶 意 网 站 图 谱 世 界 上 最 危 险 的 域 名 由 : 芭 芭 拉 凯, 国 际 信 息 系 统 安 全 认 证 协 会 信 息 系 统 安 全 认 证 专 业 人 员, 安 全 设 计 集 团 保 拉 格 雷 夫,McAfee Labs 研 究 中 心 主 任 目 录 简 介 3 主

恶 意 网 站 图 谱 世 界 上 最 危 险 的 域 名 由 : 芭 芭 拉 凯, 国 际 信 息 系 统 安 全 认 证 协 会 信 息 系 统 安 全 认 证 专 业 人 员, 安 全 设 计 集 团 保 拉 格 雷 夫,McAfee Labs 研 究 中 心 主 任 目 录 简 介 3 主 恶 意 网 站 图 谱 世 界 上 最 危 险 的 域 名 恶 意 网 站 图 谱 1 恶 意 网 站 图 谱 世 界 上 最 危 险 的 域 名 由 : 芭 芭 拉 凯, 国 际 信 息 系 统 安 全 认 证 协 会 信 息 系 统 安 全 认 证 专 业 人 员, 安 全 设 计 集 团 保 拉 格 雷 夫,McAfee Labs 研 究 中 心 主 任 目 录 简 介 3 主 要 发 现 :

More information

CIP /. 2005. 12 ISBN 7-5062 - 7683-6 Ⅰ.... Ⅱ.... Ⅲ. Ⅳ. G624.203 CIP 2005 082803 櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶櫶 17 710001 029-87232980 87214941 029-87279675 87279676 880 1230 1/64 4.0 110 2006 2 1 2006 2 1 ISBN

More information

SIGNUM 3SB3

SIGNUM 3SB3 SGNUM * 6, 8 6, 8 6, 8 8 : : : : ( ) Ø22mm 6, 8 6, 8 6, 8 8 : : : : ( ) 7, 10 7, 9 7, 8 : (2 /3 ) RNS ( SB) : : CES / BKS : ( / ) 10 7, 8 : (2 /3 ) RNS ( 360012K1) : : MR : 7 Ø22mm 16 16 16 16 : : : :

More information

清華學報 新42卷第4期 編輯委員會

清華學報   新42卷第4期     編輯委員會 客語高元音的擦化音變與閩客接觸時的規律轉變 陳筱琪 國立臺灣大學中國文學系 摘 要 客語高元音 -u 及 -i 起首的零聲母音節 因強化音變使高元音逐步發展為濁擦音 合口字早於齊齒字發生音變 福佬客 畲話及閩南西片等閩客接觸的語言 受閩語塞音 發達的特色牽引 高元音轉而發展為濁塞音 各種韻母有定的演變次序 音節成分 的距離 為主要控制因素 音節中各成分分布越離散 音變就越早出現 而元音成分之 間的距離比元音與輔音的距離更重要

More information

Ps22Pdf

Ps22Pdf ( ) ( ) 2006 ( C I P ) /. - :, 2002. 6 ( ) ISBN7-80176 - 020-4... - -. I207. 62 CIP ( 2002 ) 035654 ( ) : : : ( 100089) 1 : : : 8501168 1 /32 : 2, 030 : 78. 125 : 2002 6 1 : 2006 5 3 : ISBN7-80176 - 020-4

More information

,, ;,,, ( CI P ) 1998/. - :,1998.12 IS B N 7-81060 - 011-7........., - -.R 453 CIP ( 1999 ) 02460 : J ay P San fo rd, MD : D avid N G ilbert, M D R ob

,, ;,,, ( CI P ) 1998/. - :,1998.12 IS B N 7-81060 - 011-7........., - -.R 453 CIP ( 1999 ) 02460 : J ay P San fo rd, MD : D avid N G ilbert, M D R ob : Jay P Sanford, MD : David N Gilbert, MD Robert C Moellering, J r, MD Merle A Sande, MD : ,, ;,,, ( CI P ) 1998/. - :,1998.12 IS B N 7-81060 - 011-7........., - -.R 453 CIP ( 1999 ) 02460 : J ay P San

More information

第 2 集 客 家 媳 婦 - 蕾 妮 絲 外 籍 客 家 媳 婦 拉 丁 客 家 一 家 親 從 多 明 尼 加 嫁 來 台 灣 15 年 的 客 家 媳 婦 蕾 妮 絲, 客 家 話 聽 說 不 成 問 題, 要 做 一 桌 客 家 菜, 還 有 自 製 菜 單, 沒 在 怕 的, 家 裡 隨

第 2 集 客 家 媳 婦 - 蕾 妮 絲 外 籍 客 家 媳 婦 拉 丁 客 家 一 家 親 從 多 明 尼 加 嫁 來 台 灣 15 年 的 客 家 媳 婦 蕾 妮 絲, 客 家 話 聽 說 不 成 問 題, 要 做 一 桌 客 家 菜, 還 有 自 製 菜 單, 沒 在 怕 的, 家 裡 隨 第1集 料理達人-王毅鴻 創意料理 無國界分享 擁有 15 年料理經驗的王毅鴻 從小不愛唸書 貸款 130 萬在民生東 路上開了僅容納 20 多人的居酒屋 專賣自己研發的創作料理 而後 轉戰高檔餐廳林立的大直地區貸款 600 萬開餐廳 融合了西式 日式 中式 台式等元素 讓創意沒有侷限 美味更可以跨界 每日一句 看起來都很好吃 客語讀音 看著都當好食 客語拼音 kon doˋdu dongˊhoˋsiid

More information

pdf

pdf SMART INVERTER, SMART CHOICE www.siemens.com.cn/v20 0.12 kw ~ 15 kw USS MODBUS RTU 7.5 kw ~ 15 kw PCB V/fV 2 /f 0.12 kw ~ 15 kw 1AC 200 V... 240 V ( -10 % / +10 % ) 3AC 380 V... 480 V ( -15 % / +10 % )

More information

untitled

untitled [] [] [] 15.1 1 2 Cu 2+ 2e=Cu Zn 2+ 2e=Zn 2H + 2eH 2 Cu2e=Cu 2+ Ni2e=Ni 2+ 2OH 2e=H 2 O 1/2O 2 2Cl 2e=Cl 2 1 1. 2. 15.2 z+ ze l H 3 O + e 2 1 H 2 O 2a H 2 O e 2 1 OH 2b O 2 2H 2 O 4e4OH 3 z+ ze 4 z+ (zh)e

More information

a ia ua i u o i ei uei i a ii o yo ninu nyn aia ua i i u y iu y a A o

a ia ua i u o i ei uei i a ii o yo ninu nyn aia ua i i u y iu y a A o o t kua v z p pm f v t t l s z t t t t k k vu vuu z i iu y a ia ua i u o i ei uei i a ii o yo ninu nyn aia ua i i u y iu y a A o 214 214 21 214214214 21421 21421 21321 21421 33 1 2 3 4 5 s z t t i p p

More information

Microsoft Word - China translation AOP 2011.KJ proofread.doc

Microsoft Word - China translation AOP 2011.KJ proofread.doc 2012 2011 2011 7 1 Ke r r y Br own 2011 1989 11 2010 2 20 2 20 3 ' ' 8 2008 4 3 5 20, 24 8 Fl or a Sapi o - Anna be l Ega n 2012 Joshua Rosenzweig 2 40 2008 GDP 24 7 26 2008 Shanghai i s t 8 Jeremy Gol

More information

Ps22Pdf

Ps22Pdf ,,,, : : (010 ) 84043279 13801081108 : (010 ) 64033424 E - mail: dd@ hep.com.cn : 55 : 100009 21, 21,,,,,, 8 EWB EDA, (CIP).,.:,2003.2 ISBN 7-04 - 011860-2......... - - - -. TM CIP (2003)000543 010-64054588

More information

1 2 m v e 2 ö e m e m e m e m e e m m 1 1840 e m e m 2 v r Å Å Å 9999 10000 2 n λ = b( 2 2 ) n 2 Å 1 1854 1919 λ 1 1 1 2 2 λ = R ( Z H n ) 1 1 1 2 2 λ R H ( ) n f ni Z Z E ν = h mvr = n h 2π mvr = nh

More information

Microsoft Word - 会协(2016)36号.doc

Microsoft Word - 会协(2016)36号.doc k á}» st f ¼~ é~ºpíö ¼~ Ÿd ä Ê { q³u c c g»â» g»â ü Ãâ Á u n«q r Å È» fòw g»â È Ç xd Ç É Ç ä»d î Á ð t WOZDQJ#FLFSDRUJFQ 1 Ò ù œè g»â È Ç w g»â È Ç x f «g»â» 2016 8 12 ¹ ²È gù¹ k g»â»d «g»â» 2 œè ¼~ Ÿd

More information

Ps22Pdf

Ps22Pdf 1 1 1 5 10 12 13 13 16 19 26 31 33 37 38 38 49 53 60 63 79 81 81 92 112 129 132 135 144 149 150 150 155 158 1 165 178 187 191 193 194 194 207 212 217 218 223 231 233 234 234 239 245 247 251 256 259 261

More information

,, ;,, ;,,,, ( CIP ) /,. :, ( ) ISBN T P212 CIP ( 2006) : : : : * : : 174 ( A ) : : (023 )

,, ;,, ;,,,, ( CIP ) /,. :, ( ) ISBN T P212 CIP ( 2006) : : : : * : : 174 ( A ) : : (023 ) ,, ;,, ;,,,, ( CIP ) /,. :, 2006.2 ( ) ISBN 7-5624-3583-9.............T P212 CIP ( 2006) 003761 : : : : * : : 174 ( A ) : 400030 : (023 ) 65102378 65105781 : (023 ) 65103686 65105565 : http : / /w ww.c

More information

Microsoft Word - 会协_2011_54号-OK.doc

Microsoft Word - 会协_2011_54号-OK.doc k á}» st f ¼~ é~ºpíö ~ oø É zø { q³u c c g»â» { g»â»â yð Þ ì «ÃȻ u ¾ È nú u ¾ È n«¾s ۻ À Ä w fòw»â À Ä Ç xd É Ç Ç É Ç ä»d î cjì î c t È ]KSM#FLFSDRUJFQ Ò ù «g»â»~ œè»â À Ä Ç w»â À Ä Ç x f «g»â» Û Õ

More information

jiàn shí

jiàn shí jiàn shí hào x n càn w i huàng ji zhèn yù yàng chèn yù bì yuàn ji ng cóng (11) qiàn xué 1 yì bì èi zhé mó yù ù chái sè bá píng sh chài y l guàn ch n shì qí fú luè yáo d n zèn x yì yù jù zhèn

More information

五 忒 免 游 窀 2 0 5 年 5 期 至 即 其 其 著 改 为 大 理 院 专 掌 审 判 现 代 意 义 的 司 法 审 判 机 关 由 于 司 法 权 限 不 清 沈 家 本 出 任 大 理 院 正 卿 以 沈 氏 为 首 的 大 理 院 可 谓 国 个 具 有 十 三 年 四 月 清

五 忒 免 游 窀 2 0 5 年 5 期 至 即 其 其 著 改 为 大 理 院 专 掌 审 判 现 代 意 义 的 司 法 审 判 机 关 由 于 司 法 权 限 不 清 沈 家 本 出 任 大 理 院 正 卿 以 沈 氏 为 首 的 大 理 院 可 谓 国 个 具 有 十 三 年 四 月 清 专 包 司 题 论 文 制 度 变 革 与 身 份 转 型 清 末 新 式 司 法 官 群 体 的 组 合 结 构 及 问 题 李 在 全 内 容 提 要 光 绪 三 十 二 年 清 政 府 设 立 大 理 院 国 新 式 司 法 官 由 此 产 生 统 年 间 法 t 选 任 逐 渐 步 入 规 范 化 的 考 选 之 途 经 统 二 年 全 国 规 模 的 司 法 官 考 试 大 批 法 政 人

More information

6 h h 3 h 3 ha 3 1 I 2 o o a 3 t y 3 t y 3 y t y 3 t y 3 y tsu 3 tsu 3 su 4 17

6 h h 3 h 3 ha 3 1 I 2 o o a 3 t y 3 t y 3 y t y 3 t y 3 y tsu 3 tsu 3 su 4 17 1o 2 n 3 ka t ia k t i x 3 3 a 3 ii 3 4 1n l n l n l 2 t t tstss t tss 3 4 i i a a ua ua ia ia 6 h h 3 h 3 ha 3 1 I 2 o o a 3 t y 3 t y 3 y t y 3 t y 3 y tsu 3 tsu 3 su 4 17 41 n 3 3 pin 3 3 ka xo 3 3

More information

谈 蝌 蚪 ⑴ * 太 田 斋 1. 蝌 蚪 关 于 蝌 蚪 读 音 的 研 究, 已 有 魏 建 功 先 生 的 鸿 文 科 斗 说 音 ( 女 师 大 学 术 季 刊 2 卷 2 期,1931) 笔 者 并 无 意 图 对 此 加 以 评 论 本 文 用 和 魏 先 生 不 同 的 方 法 来

谈 蝌 蚪 ⑴ * 太 田 斋 1. 蝌 蚪 关 于 蝌 蚪 读 音 的 研 究, 已 有 魏 建 功 先 生 的 鸿 文 科 斗 说 音 ( 女 师 大 学 术 季 刊 2 卷 2 期,1931) 笔 者 并 无 意 图 对 此 加 以 评 论 本 文 用 和 魏 先 生 不 同 的 方 法 来 谈 蝌 蚪 ⑴ * 太 田 斋 1. 蝌 蚪 关 于 蝌 蚪 读 音 的 研 究, 已 有 魏 建 功 先 生 的 鸿 文 科 斗 说 音 ( 女 师 大 学 术 季 刊 2 卷 2 期,1931) 笔 者 并 无 意 图 对 此 加 以 评 论 本 文 用 和 魏 先 生 不 同 的 方 法 来 对 现 代 北 方 方 言 蝌 蚪 的 对 应 词 进 行 分 析 具 体 来 说, 先 分 成 几

More information

MICROMASTER 410/420/430/440 DA kW 250kW MICROMASTER Eco & MIDIMASTER Eco MICROMASTER, MICROMASTER Vector DA64 MIDIMASTER Vector 90kW (Low

MICROMASTER 410/420/430/440 DA kW 250kW MICROMASTER Eco & MIDIMASTER Eco MICROMASTER, MICROMASTER Vector DA64 MIDIMASTER Vector 90kW (Low DA51.2 2002 micromaster MICROMASTER 410/420/430/440 0.12kW 250kW s MICROMASTER 410/420/430/440 DA51.2 2002 0.12kW 250kW MICROMASTER Eco & MIDIMASTER Eco MICROMASTER, MICROMASTER Vector DA64 MIDIMASTER

More information

R F I D R F I D C E P S R F I D 96 R F I D Metalib & SFX M U S E Sm a rt we a ve r

R F I D R F I D C E P S R F I D 96 R F I D Metalib & SFX M U S E Sm a rt we a ve r R F I D 96 50 R F I D C E P S R F I D 96 R F I D Metalib & SFX M U S E Sm a rt we a ve r 96 96 143 Metalib & SFX 96 R E A L 6 200 50 60 96 2007 Wi k i 96 1 2 3,524,345 Se a rch Box Ya h o o 96 3 Di re

More information

( CIP) ( ) /,. :, ISBN X.... G79 CIP ( 2005) : : : ( 8620) ( 8620)

( CIP) ( ) /,. :, ISBN X.... G79 CIP ( 2005) : : : ( 8620) ( 8620) ( CIP) ( ) /,. :, 2005. 5 ISBN 7-81079 - 521 - X.... G79 CIP ( 2005) 027401 : : : ( 8620) 85222591 85226561 85226581 ( 8620) 85225284 85228291 85220602 ( ) : ( 8620) 85221583 ( ) 85223774 ( ) : 510630

More information

( m+ n) a 6 4 4 4 4 7 4 4 4 48 m n m+ n a a = a 4 a 4 3 a a 4 a 4 3 a = a 4 a 4 4 a 4 == 3 = a ma na ( m+ n) a A 0 a m a n m n a m+n 0 B a m a n m n m>n a m-n C 0 (a m ) n m n a mn D (ab) n n a n b n (

More information

Þ ìe v û Ô Ç ˆ u u Á Á ig u ì Á Õ Õ} u k ä{ ä Õ ó Á ò { Ù~ˆ éó ä½áä{ ä }à ò u Á Õz u n u Áu ò z Á ˆ u u Á g u { Á Õ h i. ð ~ h i. ~ ~ ~ d Á ³ { e

Þ ìe v û Ô Ç ˆ u u Á Á ig u ì Á Õ Õ} u k ä{ ä Õ ó Á ò { Ù~ˆ éó ä½áä{ ä }à ò u Á Õz u n u Áu ò z Á ˆ u u Á g u { Á Õ h i. ð ~ h i. ~ ~ ~ d Á ³ { e Èx j u u ˆ ì s mø ó ðy Ô Ç u Á u ò } Ì ~ d Á ³ { e z Ì u p Â~f u ä k u Á Õ }  ² d ºó ûý  hïá u Áu È ûlš¹u È Á j v ˆ u ;mø Áu ò ~ Á ³ u ä p ;mø d ó ;mø ó ûý  h ïá ó Áu È û} u È Á ì ² dº k à s Txbjo)2:95*Áu

More information

代码集

代码集 第 三 部 分 社 区 卫 生 信 息 代 码 集 561 562 社 区 卫 生 信 息 代 码 集 目 录 一 社 区 卫 生 信 息 代 码 集 说 明...566 二 社 区 卫 生 信 息 代 码 集 索 引 表...568 三 社 区 卫 生 信 息 代 码 集...570 代 码 A1: 布 尔 值...570 代 码 A2: 社 交 活 动 (PAT010104_300071)...570

More information

(CIP) /. :, 2004 ISBN 7 5045 4415 9...,. U469. 110. 7 CIP (2004) 008437 (1 : 100029 ) : * 787 960 16 8 175 2004 4 1 2004 4 1 : : 15. 00 : 010 64929211

(CIP) /. :, 2004 ISBN 7 5045 4415 9...,. U469. 110. 7 CIP (2004) 008437 (1 : 100029 ) : * 787 960 16 8 175 2004 4 1 2004 4 1 : : 15. 00 : 010 64929211 (CIP) /. :, 2004 ISBN 7 5045 4415 9...,. U469. 110. 7 CIP (2004) 008437 (1 : 100029 ) : * 787 960 16 8 175 2004 4 1 2004 4 1 : : 15. 00 : 010 64929211 : 010 64911190 : http:/ / www.class.com.cn : 010 64911344

More information

同 y b 心 y 又 它 的 结 果 的 原 对 隐 永 除 我 y * 如 本 约 W 都 记 总 没 导 前 沿 科 学 季 刊 0 5 4 第 第 6 期 的 桥 梁 存 了 ; 若 保 留 U 无 分 的 第 二 类 换 元 法 怎 么 处 理 的 法 写 作 商 Le n z 形 式 的

同 y b 心 y 又 它 的 结 果 的 原 对 隐 永 除 我 y * 如 本 约 W 都 记 总 没 导 前 沿 科 学 季 刊 0 5 4 第 第 6 期 的 桥 梁 存 了 ; 若 保 留 U 无 分 的 第 二 类 换 元 法 怎 么 处 理 的 法 写 作 商 Le n z 形 式 的 人 对 应 n G 将 给 说 笔 接 人 n 或 建 相 后 中 前 沿 科 学 季 刊 0 5 4 第 9 卷 总 第 6 期 浅 谈 行 分 原 理 的 错 误 丁 小 平 引 寺 浙 江 6 55 00 摘 要 l N e w t o n 和 G 丄 b e n z 各 自 的 分 原 理 难 自 圆 说 的 立 了 行 分 原 理 行 分 原 理 关 键 词 中 图 分 类 号 分 原 理

More information

à è ú ì à ú è á ú à à á ù ó ò é é à ì ó ò ì í ó á á ì í ì ì ì é à é ì í ù á ì ó í à ó é ì ì ì ì á í à ì ò á ò à è í ù à ì à ú í á é ó ù ì à è ì ì ó ì ú ì ì à á ì ì á í í ì à í ú è ì í é à ì ù è à è

More information

(CIP) : /. :, (/ ) ISBN T S H CI P (2006) CH IJIASH EN GXIAN G YINSHI WEN H U A Y U CHENGY U 1

(CIP) : /. :, (/ ) ISBN T S H CI P (2006) CH IJIASH EN GXIAN G YINSHI WEN H U A Y U CHENGY U 1 (CIP) : /. :, 2006. 12 (/ ) ISBN 7-81064-917-5... - - - - -. T S971-49 H136. 3 CI P (2006) 116732 CH IJIASH EN GXIAN G YINSHI WEN H U A Y U CHENGY U 105 100037 68418523 ( ) 68982468 ( ) www. cnup. cnu.

More information

Microsoft Word - 1 自然.doc

Microsoft Word - 1 自然.doc qv Ô Ý æ ý Ÿ 3 d z 61 d 211 d 2/~n à Á dï ¼û Ù}ˆ Á )B*u )C* j )D*u j )E*o 3/Ç } ð k z À n é )B* )C* )D* )E* 4/ Þ Á àˆ )B*g )C* )D* )E*gð 5/n àú ðàm v ðî Á jì ˆ À )B* u )C* Ä )D* id À )E* 6/ ÁÈ Û ý ká m

More information

(CIP) : /. :, (/ ) ISBN T S H CI P (2006) XIANGPIAOWANLI JIUW ENH UA YU CH ENGYU

(CIP) : /. :, (/ ) ISBN T S H CI P (2006) XIANGPIAOWANLI JIUW ENH UA YU CH ENGYU (CIP) : /. :, 2006. 12 (/ ) ISBN 7-81064-916-7... - - - - -. T S971-49 H136. 3 CI P (2006) 116729 XIANGPIAOWANLI JIUW ENH UA YU CH ENGYU 105 100037 68418523 ( ) 68982468 ( ) www.cnup.cnu.cn E- mail cnup@

More information

tbjx0033ZW.PDF

tbjx0033ZW.PDF 1998 20 2000 6 1949 4 20 4 21 22 2 22 1 2 1 Ad hu Bqi n qi n C s s i Dqi n ji n 2 A B C D 22 22 20 24 30 21 5 35 2/3 23 21 (11) 35 (12) (13) 23 (14) 21 22 (15) 1 A B C D 2 A B C D 3 A B C D 4 A 20 B

More information

Microsoft Word - programa de biologie DMU si DMM clasele V - VIII.doc

Microsoft Word - programa de biologie DMU si DMM clasele V - VIII.doc ᘧ勧 Ş ဧ匇 ဧ匇: MATEMATICĂ ŞI ŞTIINŢE BIOLOGIE V V PROGRAMĂ ŞCOLARĂ PENTRU ELEVII CU DEFICIENŢĂ MINTALĂ UŞOARĂ ŞI MODERATĂ 劗 in O din M.E.C. n. aşဧ匇ဧ匇 ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇 ဧ剗 DE PREZE ARE ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇ဧ匇 ဧ匇ဧ匇

More information

國立中山大學學位論文典藏.PDF

國立中山大學學位論文典藏.PDF 1 2 3 4 1 200 2 3 4 5 6 1950 6 I....1..1..1.2..3..4..5..6..6 8.8...9.14.23 28.28.32.38.47 56 II.56.68.68.70..91. 91.95.98 103 113..113 113.130..171 171 179 182 197 201..204.. 204 286 2000 195 2001 11-13

More information

Microsoft Word - 01韓碧琴

Microsoft Word - 01韓碧琴 É i 1 26 w w 77 5 iná ¹ v! k Ý ¼! ê v j! ƒ! v p! ƒ m }ü Ð Ãv! s g } if! ÿ ç ò ¼! Õ ˆß à ô n ˆßµ~! j æ! k Ž và ñ! g Ò ie µ! º w 78 1 iná ¹! k õ k ¼! ê v «æ! š¼ý v j æ m Ãvà! s ¹! g! ÿ µ y! k ÿ! Õ! k { g

More information

opinia i raport sa

opinia i raport sa W a k e p a rk S p ó 1k a A k c yin a o p in ia i r a p o r t z b a d a n ia s p r a w o z d a n ia fi n a n s o w e g o z a 2 0 14 r o k G r u p a A u d y t S p z o o : ; i l l a a u d y t t e l 0 7 1

More information

:,,,, ( CIP ) /,. :, ISBN CIP ( 2001) : : 127, : : : ht t p: / / www. nwpup. com : :

:,,,, ( CIP ) /,. :, ISBN CIP ( 2001) : : 127, : : : ht t p: / / www. nwpup. com : : :,,,, ( CIP ) /,. :, 2001. 8 ISBN 7 5612 1363 8............. 0342 CIP ( 2001) 027392 : : 127, : 710072 : 029-8493844 : ht t p: / / www. nwpup. com : : 787mm1 092mm : 19. 75 : 480 : 2001 8 1 2001 8 1 :

More information

Ps22Pdf

Ps22Pdf xi n j xi ng ni n w n d ng w x y sh n z f ng w i s m h xi n w i chu n w i w i sh y u x n s h u xi ng y ng z ng g ji m c u xi n r x n p ng q h w b ch ng sh w li xi n sh ng b ch y n bu sh b y n r n r

More information

Microsoft Word - 会行党_2014_7号-OK.doc

Microsoft Word - 会行党_2014_7号-OK.doc i k á ÀŒ» ~st v ~x z Ÿ iv roœ ür Ž ç r± ¼~ Ÿd é~ ~ ¾g ~ ˆî ¾s Î õ lý ~ ù g ˆ êdã»â ~ È ~È d ò lý ~ {c Ï»Ò Ð Ÿ»Â ~ È Þ w «g»â ~ È k x «g»â ~ Ú Û Î ï»â d É 1 ƒr c Ç Í Ð cð c n Æ n û cu cf c ß ƒd «Î ï лÂ

More information

In the After

In the After T e x t t o S e IF 1 c a n m a k e a p e r s o n a l c o n n e c t i o n t o t h e m a i n c h a r a c t e r, A m y ë A m y is a s t r o n g w ill e d f i g ht e r w h o is v e r y p r o t e c t iv e o

More information

ì ó è à ù í ú á é à à è á è é á ó é è ì è è è á è ò ù é é ò ú è è è é ù ù á í ù à í í í à ó í é ì é ù ó ì áá á è à á ó á ì à ì í ù úù á í à íí ì à ò è í ù ì ì ì ó á ì

More information

Microsoft Word - CN 憲法-講義-02~03.doc

Microsoft Word - CN 憲法-講義-02~03.doc ¾ u ¾ i à ¾Ü à ¾Ü ¾Ã ¾ tµ ¹ ul{«î ul Î Ë t Œ ¾Ã t Î y ˆ ex ¾ Ã Î Þ Ã Ã Î gg 1 s ûà ý {rž ! Î ¾Ã i à ¾Ü ô à ü µ à u ¾ ÙÃÛ Ã Ú ¾ t Î ¾tià ¾ õ iã p¾ ¾ à lf m Ú Ú Ü Ú² å Ãðî¾Ö î ˆ~i ô s îƒ~i Õ¾ ~á ¾ti 108

More information

Bài tập trắc nghiệm sóng cơ và sóng âm - Download.com.vn

Bài tập trắc nghiệm sóng cơ và sóng âm - Download.com.vn LÝ THUYẾT SÓNG CƠ VÀ SÓNG ÂM LỚP 1 Câu 1: 䁞 䁞 䁞 䁞 䁞 A. 䁞 䁞 ă 䁞 䁞 䁞 䁞 B. 䁞 C. 䁞䁞 ă 䁞 䁞 䁞 䁞 D. a ê 䁞 䁞 䁞 xa a 䁞䁞 䁞䁞 D Câu : T 䁞䁞 a m a A. Â ặ í ý ủa â 䁞 ặ í ý ầ ố ê B. a ặ í ý ủa â 䁞 ặ í ý ầ ố ă 䁞 䁞 â C.

More information

MergerPdf.dll

MergerPdf.dll L """" """ " """ """"""'" " " - """"" """ " " - """ @ AedKU """" - P r e@le """"" """""""""""""""""""""""" "" " " """" """"""""" :- - k @@@ @@ ; ' " te- l Ctfd " ' "" " " " " @ee he U Ve e ed uu@ b " Q

More information

1 2 / 3 1 A (2-1) (2-2) A4 6 A4 7 A4 8 A4 9 A ( () 4 A4, A4 7 ) 1 (2-1) (2-2) ()

1 2 / 3 1 A (2-1) (2-2) A4 6 A4 7 A4 8 A4 9 A ( () 4 A4, A4 7 ) 1 (2-1) (2-2) () (39mm E-Mail ( )( ), : : 1 1 ( ) 2 2 ( ) 29mm) WSK ( 1 2 / 3 1 A4 2 1 3 (2-1) 2-1 4 (2-2) 2-2 5 A4 6 A4 7 A4 8 A4 9 A4 10 11 ( () 4 A4, 5 6 7 8 A4 7 ) 1 (2-1) (2-2) () 1 2 (2-1) 3 (2-2) 4 5 6 7 (8 ) 9

More information

Microsoft Word - Chord_chart_-_Song_of_Spiritual_Warfare_CN.docx

Microsoft Word - Chord_chart_-_Song_of_Spiritual_Warfare_CN.docx 4:12 : ( ) D G/D Shang di de dao shi huo po de D G/D A/D Shi you gong xiao de D G/D Shang di de dao shi huo po de D D7 Shi you gong xiao de G A/G Bi yi qie liang ren de jian geng kuai F#m Bm Shen zhi hun

More information

Microsoft Word - LA 土地行政-補充教材-01.doc

Microsoft Word - LA 土地行政-補充教材-01.doc LA-110902-1C v Ÿñ ~¾ o{v â ðy ÁÙ s Á l jìë k óï sæ û e } ؽ Ç ks 211 2 h 2 hkõ óøã à ä ½ ós l } s 213 6 h 4 h } Ø æ ì Á«u ì ul Á } Øä ~ ç }Ø ½ ˆ ý½ w x u Û ½ w às «Á s à ½ Á d½ k ½ û e g ós } ½ s h h 10000122981

More information

4 / ( / / 5 / / ( / 6 ( / / 7 1 2 / 3 ( 4 ( 2003 8 ( 2

4 / ( / / 5 / / ( / 6 ( / / 7 1 2 / 3 ( 4 ( 2003 8 ( 2 : / ( 6 (2003 8 : ( 1 ( ( / / (,, ( ( - ( - (39mm 29mm 2 ( 1 2 3-6 3 6-24 6-48 12-24 8-12 WSK / WSK WSK 1 4 / ( / / 5 / / ( / 6 ( / / 7 1 2 / 3 ( 4 ( 2003 8 ( 2 9 5 ( 10 3 11 / (600 4 5 AA 710 AB 720 730

More information

! "! #!$$%!$$% &!!$$( # ) (

! ! #!$$%!$$% &!!$$( # ) ( ! " "!! " "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " #$$% #$$%!!% % & %!$ ( # ) #$$% *!!% ! "! #!$$%!$$% &!!$$( # ) ( " #$ %&!#& ( )*+,* -) " " "./012 )*+ 302 4056 7+1.6 0 3*8(*/.0-96 :*+/26) -+. 80;6

More information

!# $#!#!%%& $# &% %!# (# )#! "

!# $#!#!%%& $# &% %!# (# )#! ! " "!! " "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " #$$%! # & % ( #$$%! #$$% ) #$$% # #!!# %!!!! ( ) #!!& # &#$$%!* #$$ $+ %%$+ ( # # # # #!+ !# $#!#!%%& $# &% %!# (# )#! " ! " " S1.+(/8.-1.,3(413 516*+/,

More information

一 引 言 翻 开 地 质 时 期 年 表, 不 难 看 出, 作 为 人 类 共 同 拥 有 的 地 球 至 今 已 有 5 0 亿 ~6 0 亿 年 的 历 史 又 经 过 十 几 亿 年 的 孕 育, 才 在 大 约 3 5 亿 年 前 的 原 始 海 洋 里 出 现 了 原 核 生 物 (

一 引 言 翻 开 地 质 时 期 年 表, 不 难 看 出, 作 为 人 类 共 同 拥 有 的 地 球 至 今 已 有 5 0 亿 ~6 0 亿 年 的 历 史 又 经 过 十 几 亿 年 的 孕 育, 才 在 大 约 3 5 亿 年 前 的 原 始 海 洋 里 出 现 了 原 核 生 物 ( 植 物 遗 存 的 科 学 史 意 义 孔 昭 宸 刘 长 江 张 居 中 一 引 言 二 中 国 植 物 遗 存 的 科 学 史 意 义 1. 二 类 植 物 遗 存 2. 植 物 遗 存 与 中 国 农 业 起 源 和 历 史 气 候 研 究 三 北 京 地 区 的 植 物 遗 存 与 历 史 气 候 研 究 本 课 题 研 究 得 到 国 家 自 然 科 学 基 金 项 目 (300704463)

More information

9 + ( 9 + 1) 2 9 6 ( 9 + 1) 6 54 60 3240 + 1 + 1 = + 1270 + 1 = 271 2 6 2 6 12 6 + 1 = 271 ó ù ó ì á ó ò è ù à 365 1 499 4 29 940 ó á 29 43 81 ì è 2 3 5 2 18 20 3 5 7 3 20 22 4 4 6 4 19 21 5 5 7

More information

Ps22Pdf

Ps22Pdf ZHONGGUO GAI KUANG (CIP) /. :, ISBN 7 301 02479 0 1994 9.... K92 : : : : ISBN 7 301 02479 0/ G 0258 : : 100871 : 62752018 62752015 62752032 : : : 787 1092 16 12 225 1994 9 1998 3 1998 3 : 25 00 1 1 1 5

More information

80 A( Switchgear for Circuit-breakers up to 80 A Load Feeders (Motor protection circuit-breakers) 1 Contactors, Contactor combinations 2 Overload relays 3 Solid-state time relays 4 Contactor relays 5 SIKOSTART

More information

untitled

untitled 2007 12 1 2 SIRIUS 3 4 5 6 2 2/2 3SB3 2/4 3SB3 2/5 3SB3 2/5 2/7 2/10 2/11 2/13 3SB3 2/14 3SB3 2/15 3SB3 2/17 3SB37 SIRIUS 3SB3 3SB3 (/) (/) (/) () Ø22mm (/) (/) (/) () 23 RONIS (/) (SB30) () 23 OMR (/)

More information

ULTRAMAT 6 NDIR 2~9 m CO CO 2 NO SO 2 NH 3 H 2 O CH ~1200hPa ~1500hPa NAMUR 316SS/ ULTRAMAT 6 TA-Luft / BlmSchV LCD

ULTRAMAT 6 NDIR 2~9 m CO CO 2 NO SO 2 NH 3 H 2 O CH ~1200hPa ~1500hPa NAMUR 316SS/ ULTRAMAT 6 TA-Luft / BlmSchV LCD ULTRAMAT 6 2 2 3 4 5 6 8 8 9 10 12 13 14 16 19 22 23 23 24 25 27 28 29 32 34 35 36 37 38 39 19 ULTRAMAT 6E ULTRAMAT 6E-2P 2 ULTRAMAT 6E-2R/3K 2~3 TÜV ULTRAMAT 6F ULTRAMAT 6F-2R 2 TÜV 1 BARTEC EEx p 2 MiniPurge

More information

! "! "! # $ # # %#!# $# &# # ()*+, )-.) /# () () 0# 1,2.34, 4*.5)-*36-13)7,) ,9,.).6.(+ :# 13).+;*7 )-,7,<*7,-*=,>,7?#

! ! ! # $ # # %#!# $# &# # ()*+, )-.) /# () () 0# 1,2.34, 4*.5)-*36-13)7,) ,9,.).6.(+ :# 13).+;*7 )-,7,<*7,-*=,>,7?# ! " "!! " "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! " #$$%!#$ #$$%!& #$$%! # (! #! (! # # ( $!! )! #! (!!! )!!! )!!! )!! # (! #! (!!! )!!! )!!! )! " "! *! " # ! "! "! # $ # # %#!# $# &# # ()*+, )-.) /# () ()

More information

û y ìx û y û ½ mø e z Ù y Ì e z û ½ 2 e 3 û ìxdí û ½ 2 2 ÌÝ }Ù p ½Éú s u à û í ú y Ù d ìx~ 1. à à à ½k { ó w{ Ë ½yu u ç Ës u à Ë Ë à ž½ Ðç Ë Ã ã ½ Ø g

û y ìx û y û ½ mø e z Ù y Ì e z û ½ 2 e 3 û ìxdí û ½ 2 2 ÌÝ }Ù p ½Éú s u à û í ú y Ù d ìx~ 1. à à à ½k { ó w{ Ë ½yu u ç Ës u à Ë Ë à ž½ Ðç Ë Ã ã ½ Ø g Ì œ y qø±½ Ç Ùyu jy feíyu û Õ Ùu ûí y ûˆkì k û} vásà s Í às s ú úõ í y Ô x x mø x xe Š 𜠺 x Ù x v û à v û à Á ¹äÉ Ã ž ~ˆ v û v û Õ Ç ÙÕ Ù â Á àn à ú e ï Á ž û vìxe û ì õì ~ û y Ð û y k û ½ y Ð zndà ª

More information

Microsoft Word - 会协_2014_60号-6fen.doc

Microsoft Word - 会协_2014_60号-6fen.doc k á}» st w iz zv r w iz oo «Ÿ ~m oœ c c g»â» ò g»â «g»â yð Ÿ g»â n» fò w «g»â Î{x d Î{ «g»â g»  ìî cîú d g»â ~É Î{ d œè «g»â Î{ 1 «g»â» gè Šd³ Ê ÁÈ } ³u k g»â»d «g»â» 2 œè w iz oo «Ÿ ~m ºpŠd³ œ ãä «g»â

More information

4 (0608) m in 1 (15: 41) Star2Sou th Can ton (N ERC) MW 1 1 PJM ISO IM O ISO ISO gmw MW 14: 02 S

4 (0608) m in 1 (15: 41) Star2Sou th Can ton (N ERC) MW 1 1 PJM ISO IM O ISO ISO gmw MW 14: 02 S 2003 9 3 (0607) 8 14 8 29 9 4 ( 200002) : 2003 8 14 8129 9 4 : : TM 711 : A : 100129529 (2003) 0920003211 L esson s learned and en lightenm en t obta ined from blackout occurred on August 14th in U. S.

More information

交通部觀光局

交通部觀光局 新 北 市 政 府 警 察 局 暨 所 屬 機 關 內 部 控 制 制 度 中 華 民 國 104 年 6 月 修 訂 紀 錄 版 本 ( 次 ) 修 訂 日 期 修 訂 頁 次 修 訂 單 位 增 訂 作 業 項 目 修 訂 類 別 刪 除 作 業 項 目 修 正 控 制 重 點 其 他 修 訂 修 訂 摘 要 1.0 102.12.27 - - - - - - 本 局 暨 所 屬 機 關 內 部

More information

(CIP) /.:, ISBN H173 CI P ( 2003 ) ( ) ( E mail: sdcb citiz.n et ) : * /

(CIP) /.:, ISBN H173 CI P ( 2003 ) ( ) ( E mail: sdcb citiz.n et ) : * / (CIP) /.:, 2003. 5 ISBN 7 81058 175 9..........H173 CI P ( 2003 )036047 ( 149 200072 ) ( E mail: sdcb s@ citiz.n et 56331131 ) : * 8901240 1/ 32 13.25 375 000 2003 5 1 2003 5 1 : 11050 ISBN 7 81058 175

More information