Министерство образования и науки Луганской народной республики

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "Министерство образования и науки Луганской народной республики"

Transcription

1 МИНИСТЕРСТВО ОБРАЗОВАНИЯ И НАУКИ ЛУГАНСКОЙ НАРОДНОЙ РЕСПУБЛИКИ ГОСУДАРСТВЕННОЕ ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ ВЫСШЕГО ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ОБРАЗОВАНИЯ «ЛУГАНСКИЙ НАЦИОНАЛЬНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ ИМЕНИ ТАРАСА ШЕВЧЕНКО» ПРОГРАММА профильного аттестационного экзамена по специальности «ФИЛОЛОГИЯ» Профиль: «Язык и литература (китайский, английский)» (образовательно-квалификационный уровень «магистр») Луганск 2017

2 ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА Магистерская подготовка в Луганском национальном университете имени Тараса Шевченко по кафедре английской и восточной филологии реализует образовательно-профессиональные программы подготовки высококвалифицированных специалистов магистров по специальности Филология. Подготовка магистров по специальности «Язык и литература (китайский)» направлена на создание условий для творческого развития одаренной личности и подготовку специалистов по одному из функциональных направлений деятельности: научно-исследовательскому, научно - педагогическому, управленческому. Цель вступительного экзамена в магистратуру по китайскому языку определяет уровень знаний китайского языка (от начального до профессионально-направленного) и проверяет владение словарным запасом и грамматическими структурами. К испытаниям допускаются лица, которые на базе образовательно - квалификационных уровней «бакалавр» получили полное высшее образование по данной специальности, имеют специальные умения и знания, достаточные для выполнения профессиональных задач и обязанностей инновационного характера уровня профессиональной деятельности, которые предусмотрены ОКУ «бакалавр». Структура вступительного испытания Для поступающих проводится вступительный тестирование по китайскому языку, состоящее из следующего задания: выполнить лексико - грамматический тест (выбор правильного ответа из четырех предложенных вариантов) и предусматривает проверку знаний лексики и грамматики китайского языка. Перечень вопросов для подготовки к вступительному экзамену Choose the best option A, B, C, or D 1. Information gap activities are: a) drills, but they have a communicative element built into them b) drills, but they have no communicative element built into them c) tasks that do not provide students with a reason to communicate d) tasks that do not involve question and answer practice 2. Information gap activities a) provide students with a reason to communicate with each other b) provide students with a reason to revise new grammar material 2

3 c) do not provide students with a reason to communicate with each other d) provide a student with a reason to correct his own mistake immediately 3. Communicative games are based on the principle of a) the information gap b) automaticity c) the language-culture connection d) the native language effect 4. All role-plays are a) simulations b) reaching consensus activities c) not simulations d) drills 5. Pairwork can be used a) for many activities that involve speaking, writing, and reading b) for activities that involve only writing c) only for activities that involve listening comprehension d) only for oral communicative activities 6. Good writers a) make as many revisions as needed b) never spend time on planning their writing c) do not follow a general organizational plan as they write d) do not utilize feedback on their writing 7. One of the first requirements of good teaching is a) good voice projection b) a very loud voice c) a slow rate of speech d) a very fast rate of speech 8. Effective praise a) fosters motivation to pursue goals b) is never offered in recognition of effort on a difficult task c) does not attribute success to effort d) attributes success to ability 9. Ineffective praise a) fosters motivation to do well only to receive more praise b) does not attribute success to ability, luck, or other external factors is not restricted to global comments does not enable students to welcome criticism and to put it to use. 10. Many teachers of English as a foreign language share the belief that 3

4 a) a single right way to teach does not exist b) there is only one right approach c) there are several right ways d) a single way to teach does exist 11. The aim of teaching English at school is to teach students a) how to use English for communicative needs b) to know grammar c) long lists of isolated words d) to write compositions and essays. 12. Language and culture are a) intertwined b) not connected c) should be taught in isolation d) should be taught separately 13. The context for introducing new language should have the following characteristics a) it should show what the new language means and how it is used b) it should not be interesting for students c) it should be very difficult to understand d) it should not provide the background for a lot of language use 14. Copying sentences containing new grammar material is often a) unchallenging and boring b) very interesting c) very exciting d) a very creative activity 15. Authentic texts are a) real texts b) texts not designed for native speakers c) artificial texts d) especially written for language-learning students 16. 你买的这台空调和我家的一模一样, 是幸福牌的? a) 吧 b) 啦 c) 啊 d) 呢 17. 在我的印象 他还是什么事也不懂的孩子 a) 中 b) 下 4

5 c) 旁 d) 外 18 以前, 日记是写给自己看的, 然而现在更多的年轻人喜欢把自己的日记放到网站上, 希望和更多的人交流 现在许多年轻人写日记 : a) 允许别人看 b) 写得很短 c) 代替交流 d) 只在网上写 19. 一个不喜欢开玩笑的人, 不一定让人讨厌 但是一个会开玩笑的人, 往往让人觉得很可爱 会开玩笑的人怎么样? a) 让人喜欢 b) 很成熟 c) 比较无聊 d) 更聪明 20. 小时候弟弟比我矮, 现在却超过我了, 看着他一米八二的个子, 我真是羡慕极了 根据这句话, 可以知道现在 : a) 我比弟弟矮 b) 我一米八 c) 弟弟个子矮 d) 我同情弟弟 21. 我是前天到北京的, 想借这次机会去长城看看, 可是公司的事情很多, 时间安排的很紧张 我最可能来北京 : a) 出差 b) 旅游 c) 休息 d) 请假 22. 经过他的努力, 公司的生意越做越大, 最近又在三个城市开了新的分公司 一切都在往好的方向发展, 他也更有信心了 公司现在怎么样? a) 发展很快 b) 收入减少 c) 主要制造家具 d) 不适应市场变化 23. 昨天他们来找我的时候, 我正躺在床上 杂志 a) 看 b) 看见 5

6 c) 看望 d) 看了 24. 别骗人了, 三岁的孩子也能听出你的假话 a) 就是 b) 但是 c) 只有 d) 如果 25. 北京 是中国的政治中心, 是中国的文化教育中心 a) 不但而且 b) 如果那么 c) 不管还 d) 虽然但 26. 今天给大家介绍一下中国的茶文化, 我想大家一定 a) 很感兴趣 b) 感很兴趣 c) 很大感兴趣 d) 兴趣的很大 27. 下班以后, a) 你到经理室来一下 b) 你一下到来经理室 c) 一下你来到经理室 d) 到经理室你来一下 28. 我 地告诉你, 我决不干这种损人利已的事情 a) 明明白白 b) 明白极了 c) 明白得很 d) 明白明白 29. 答完的同学 a) 请把试卷交给老师 b) 试卷请把老师交给 c) 把试卷请老师交给 d) 请把老师交给试卷 30. A: 那篇文章的 是谁? 6

7 B: 我忘了他叫什么名字了, 只记得他姓李 a) 作者 b) 最好 c) 继续 d) 热闹 31. A: 外面有好多人, 停了好多辆车, 特别 B: 今天老王的女儿结婚, 我们也去祝贺一下吧 a) 热闹 b) 作者 c) 最好 d) 继续 32. A: 咱们把沙发往窗户那儿抬一下, 这样看电视更舒服些 B: 别开玩笑了, 我们俩抬不动, 等你爸爸回来再弄 a) 最好 b) 热闹 c) 商量 d) 继续 33. 把 日 和 月 两个字合 就是 明, 表示 明亮 的意思 a) 起来 b) 过来 c) 下来 d) 上去 34. 最近辛苦你了, 现在我的病好一点儿了, 你回去 休息休息吧 a) 好好 b) 很好 c) 好一好 d) 好 35. 昨天我, 没来上课, 这件事 老师很生气 a) 使 b) 对 c) 给 d) 向 36. 我们班同学都 中文化感兴趣 a) 对 b) 至于 c) 关于 7

8 d) 对于 37., 也没等到他们 a) 昨天我等了两个多小时 b) 我等了两个多小时昨天 c) 昨天等了我两多个小时 d) 我昨天两个多小时等了 38. A: 所有的困难都是暂时的, 要有信心, 我相信你会成功的 B: 感谢您的支持和鼓励, 我一定会 努力 a) 继续 b) 最好 c) 热闹 d) 商量 39. 这本书我 看了三遍 a) 至少 b) 很少 c) 很多 d) 许多 40. 听了奶奶去世的消息, 他 大哭起来 a) 忍不住 b) 不忍住 c) 忍不得住 d) 忍得不住 41. 经过努力, 他终于考 了理想的大学 a) 上 b) 得 c) 达 d) 下 42. 他到哪里, 感到有双眼睛在看着他 a) 不论都 b) 因为所以 c) 与其不如 d) 虽然但是 43. A: 这事你跟她 了吗? B: 还没, 她最近在忙公司的事情, 我怕打扰她 8

9 a) 商量 b) 继续 c) 最好 d) 热闹 44. 国际俱乐部, 咱们走着去吧 a) 离这儿很近 b) 从这儿很近 c) 很近离这儿 d) 很近从这儿 45. 你去买啤酒吗? 帮我买一盒牛奶吧 a) 顺便 b) 禁止 c) 推迟 d) 估计 46. 这本书我有两套, 吧 a) 你喜欢就拿去 b) 你就喜欢拿去 c) 喜欢就你拿去 d) 就拿去你喜欢 47. 我刚去是一句日语也不会, 现在已经 跟他们用日语交谈了 a) 会 b) 能 c) 应 d) 想 48. 你把这个面包掰, 分给弟弟一半 a) 开 b) 上 c) 好 d) 下 49. 这事王总处理得一点儿也不公平, 大家都看不过去 a) 不满意 b) 不明白 c) 无所谓 d) 像以前的事 9

10 50. 我上来的时候, 王老师已经在楼门口等你了, 你快点 吧 a) 下去 b) 上来 c) 下来 d) 过来 Литература для подготовки к вступительному экзамену 1. 新实用汉语课本 第二册 : 俄文注释本 / 刘珣主编 - 北京 : 北京语言大学出版社,2008 重印 2. 新实用汉语课本 综合练习第二册 : 俄文注释本 / 刘珣主编 - 北京 : 北京语言大学出版社,2008 重印 3. 新实用汉语课本 第三册 : 俄文注释本 / 刘珣主编 - 北京 : 北京语言大学出版社,2008 重印 4. 新实用汉语课本 综合练习第三册 : 俄文注释本 / 刘珣主编 - 北京 : 北京语言大学出版社,2008 重印 5. 新实用汉语课本 第四册 : 俄文注释本 / 刘珣主编 - 北京 : 北京语言大学出版社,2008 重印 6. 新实用汉语课本 综合练习第四册 : 俄文注释本 / 刘珣主编 - 北京 : 北京语言大学出版社,2008 重印 7. Горелов В.И. Теоретическая грамматика китайского языка. М.: Просвещение, с. 8. Семенас А.Л. Лексика китайского языка / А.Л. Семенас. 2-е изд., стер. М.: ACT: Восток- Запад, с. Председатель профильной аттестационной комиссии Е. А. Ткачева 10

4. 每 组 学 生 将 写 有 习 语 和 含 义 的 两 组 卡 片 分 别 洗 牌, 将 顺 序 打 乱, 然 后 将 两 组 卡 片 反 面 朝 上 置 于 课 桌 上 5. 学 生 依 次 从 两 组 卡 片 中 各 抽 取 一 张, 展 示 给 小 组 成 员, 并 大 声 朗 读 卡

4. 每 组 学 生 将 写 有 习 语 和 含 义 的 两 组 卡 片 分 别 洗 牌, 将 顺 序 打 乱, 然 后 将 两 组 卡 片 反 面 朝 上 置 于 课 桌 上 5. 学 生 依 次 从 两 组 卡 片 中 各 抽 取 一 张, 展 示 给 小 组 成 员, 并 大 声 朗 读 卡 Tips of the Week 课 堂 上 的 英 语 习 语 教 学 ( 二 ) 2015-04-19 吴 倩 MarriottCHEI 大 家 好! 欢 迎 来 到 Tips of the Week! 这 周 我 想 和 老 师 们 分 享 另 外 两 个 课 堂 上 可 以 开 展 的 英 语 习 语 教 学 活 动 其 中 一 个 活 动 是 一 个 充 满 趣 味 的 游 戏, 另 外

More information

中 國 語 文 卷 一 : 閱 讀 能 力 考 核 考 試 範 圍 : 新 高 中 中 國 語 文 新 編 第 三 冊 單 元 九 十 十 一 ; 第 四 冊 單 元 十 二 小 說 與 文 化 ( 選 修 單 元 ): 英 雄 與 俠 義 考 試 模 式 : ( 全 答 )( 佔 全 科 30%)

中 國 語 文 卷 一 : 閱 讀 能 力 考 核 考 試 範 圍 : 新 高 中 中 國 語 文 新 編 第 三 冊 單 元 九 十 十 一 ; 第 四 冊 單 元 十 二 小 說 與 文 化 ( 選 修 單 元 ): 英 雄 與 俠 義 考 試 模 式 : ( 全 答 )( 佔 全 科 30%) 附 件 2 2015-2016 年 度 下 學 期 考 試 中 五 級 考 試 範 圍 及 溫 習 資 料 目 錄 考 試 科 目 考 試 時 限 頁 數 中 國 語 文 卷 一 ( 閱 讀 ):1 小 時 15 分 鐘 2-3 卷 二 ( 作 文 ):1 小 時 30 分 鐘 卷 三 ( 聆 聽 及 綜 合 能 力 ):1 小 時 40 分 鐘 卷 四 ( 說 話 ) English Language

More information

學校發展計劃(二零零六至二零零七年)

學校發展計劃(二零零六至二零零七年) 般 咸 道 官 立 小 學 2015-16 年 度 學 校 關 注 事 項 與 各 科 組 項 目 配 合 般 咸 種 子 自 學 勤 教 研 砥 礪 效 益 增 家 校 同 心 齊 奮 發 善 用 科 技 創 新 猷 學 校 發 展 計 劃 ( 二 零 一 五 二 零 一 六 年 ) 關 注 事 項 預 期 成 果 / 目 標 策 略 ( 科 目 ) 評 估 機 制 表 現 指 標 / 成 功 準

More information

學校發展計劃(二零零六至二零零七年)

學校發展計劃(二零零六至二零零七年) 般 咸 道 官 立 小 學 2014-15 年 度 學 校 關 注 事 項 與 各 科 組 項 目 配 合 般 咸 種 子 自 學 勤 教 研 砥 礪 效 益 增 家 校 同 心 齊 奮 發 善 用 科 技 創 新 猷 學 校 發 展 計 劃 ( 二 零 一 四 二 零 一 五 年 ) 關 注 事 項 預 期 成 果 / 目 標 策 略 ( 科 目 ) 評 估 機 制 表 現 指 標 / 成 功 準

More information

東莞工商總會劉百樂中學

東莞工商總會劉百樂中學 /2015/ 頁 (2015 年 版 ) 目 錄 : 中 文 1 English Language 2-3 數 學 4-5 通 識 教 育 6 物 理 7 化 學 8 生 物 9 組 合 科 學 ( 化 學 ) 10 組 合 科 學 ( 生 物 ) 11 企 業 會 計 及 財 務 概 論 12 中 國 歷 史 13 歷 史 14 地 理 15 經 濟 16 資 訊 及 通 訊 科 技 17 視 覺

More information

第三章 国内外小组合作学习的应用情况

第三章 国内外小组合作学习的应用情况 摘 要 论 文 题 目 : 小 组 合 作 学 习 在 上 海 高 中 信 息 科 技 教 学 中 的 应 用 专 业 : 现 代 教 育 技 术 学 位 申 请 人 : 朱 翠 凤 指 导 教 师 : 孟 琦 摘 要 小 组 合 作 学 习 是 目 前 世 界 上 许 多 国 家 普 遍 采 用 的 一 种 富 有 创 意 的 教 学 理 论 与 策 略, 其 在 培 养 学 生 的 合 作 精

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D20B6B3AA4CBFA43938A67EABD7BAEBB669B1D0AE76BDD2B0F3B1D0BEC7AFE0A44FAD5EBB79B1D0AED72E646F63>

<4D6963726F736F667420576F7264202D20B6B3AA4CBFA43938A67EABD7BAEBB669B1D0AE76BDD2B0F3B1D0BEC7AFE0A44FAD5EBB79B1D0AED72E646F63> 雲 林 縣 98 年 度 精 進 教 師 課 堂 教 學 能 力 優 良 教 學 範 例 甄 選 曁 觀 摩 教 學 演 示 甄 選 活 動 英 語 文 領 域 教 學 活 動 設 計 ( 教 案 範 例 格 式 - 用 英 文 繕 寫 ) 2nd period of this lesson Topic Home Run Class Fifth Grade Class B Teaching Material

More information

small fire59-004.indd

small fire59-004.indd RReadingWritingArithmetic People with goals succeed because they know where they are going 2 Prepare our students for life Promote their thinking and broaden their horizons Owing to the infl ux of digital

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D20B773B0AAA4A4BFEFACECC2B2A4B628B6B6A7C7AAA92920323031322D323031336E65772E646F63>

<4D6963726F736F667420576F7264202D20B773B0AAA4A4BFEFACECC2B2A4B628B6B6A7C7AAA92920323031322D323031336E65772E646F63> 選 科 程 序 5 月 24 日 - 新 高 中 選 科 講 座 5 月 30 日 或 之 前 - 交 模 擬 選 科 表 6 月 26 日 或 之 前 - 交 正 式 選 科 表 ( 需 家 長 簽 名 ) 學 校 依 學 生 1. 選 修 科 目 的 意 願 2. 配 對 科 目 的 成 績 3. 科 目 的 學 額 分 配 學 生 的 選 修 科 目 8 月 初 - 公 布 學 生 獲 編 配

More information

(七)教職員編排

(七)教職員編排 香 港 路 德 會 增 城 兆 霖 學 校 Lutheran Tsang Shing Siu Leun School 2015-2016 年 度 周 年 校 務 計 劃 書 校 訓 好 學 力 行 榮 神 益 人 Be a smart and responsible global citizen in the 21 st century. ( 一 ) 香 港 路 德 會 辦 學 宗 旨 學 校 概

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D205F4230365FB942A5CEA668B443C5E9BB73A740B5D8A4E5B8C9A552B1D0A7F75FA6BFB1A4ACFC2E646F63>

<4D6963726F736F667420576F7264202D205F4230365FB942A5CEA668B443C5E9BB73A740B5D8A4E5B8C9A552B1D0A7F75FA6BFB1A4ACFC2E646F63> 運 用 多 媒 體 製 作 華 文 補 充 教 材 江 惜 美 銘 傳 大 學 應 用 中 文 系 chm248@gmail.com 摘 要 : 本 文 旨 在 探 究 如 何 運 用 多 媒 體, 結 合 文 字 聲 音 圖 畫, 製 作 華 文 補 充 教 材 當 我 們 在 進 行 華 文 教 學 時, 往 往 必 須 透 過 教 案 設 計, 並 製 作 補 充 教 材, 方 能 使 教 學

More information

Microsoft Word - Final Exam Review Packet.docx

Microsoft Word - Final Exam Review Packet.docx Do you know these words?... 3.1 3.5 Can you do the following?... Ask for and say the date. Use the adverbial of time correctly. Use Use to ask a tag question. Form a yes/no question with the verb / not

More information

高中英文科教師甄試心得

高中英文科教師甄試心得 高 中 英 文 科 教 師 甄 試 心 得 英 語 學 系 碩 士 班 林 俊 呈 高 雄 市 立 高 雄 高 級 中 學 今 年 第 一 次 參 加 教 師 甄 試, 能 夠 在 尚 未 服 兵 役 前 便 考 上 高 雄 市 立 高 雄 高 級 中 學 專 任 教 師, 自 己 覺 得 很 意 外, 也 很 幸 運 考 上 後 不 久 在 與 雄 中 校 長 的 會 談 中, 校 長 的 一 句

More information

級 任 介 紹 班 主 任 其 他 級 任 2A 羅 彩 岫 主 任 吳 毅 蕙 老 師 2B 徐 玲 老 師 陳 詠 詩 老 師 2C 梁 麗 興 老 師 尹 南 老 師 2D 曾 康 老 師 李 樂 雯 老 師 2E 黃 蕙 明 老 師

級 任 介 紹 班 主 任 其 他 級 任 2A 羅 彩 岫 主 任 吳 毅 蕙 老 師 2B 徐 玲 老 師 陳 詠 詩 老 師 2C 梁 麗 興 老 師 尹 南 老 師 2D 曾 康 老 師 李 樂 雯 老 師 2E 黃 蕙 明 老 師 李 志 達 紀 念 學 校 15-16 年 度 二 年 級 家 會 級 任 介 紹 班 主 任 其 他 級 任 2A 羅 彩 岫 主 任 吳 毅 蕙 老 師 2B 徐 玲 老 師 陳 詠 詩 老 師 2C 梁 麗 興 老 師 尹 南 老 師 2D 曾 康 老 師 李 樂 雯 老 師 2E 黃 蕙 明 老 師 校 致 辭 讓 學 生 成 為 有 用 的 人 成 才 的 孩 子, 他 們 都 做 過 同

More information

TWGHs S

TWGHs S TWGHs S C Gaw Memorial College 東 華 三 院 吳 祥 川 紀 念 中 學 Subject Selection S3 to S4 (2013 年 2 月 版 ) 中 三 升 中 四 選 科 手 冊 新 高 中 課 程 東 華 三 院 吳 祥 川 紀 念 中 學 升 學 及 擇 業 輔 導 處 P. 1 目 錄 選 科 導 言 P.3 升 學 路 徑 P.3 如 何 選

More information

致 谢 本 人 自 2008 年 6 月 从 上 海 外 国 语 大 学 毕 业 之 后, 于 2010 年 3 月 再 次 进 入 上 外, 非 常 有 幸 成 为 汉 语 国 际 教 育 专 业 的 研 究 生 回 顾 三 年 以 来 的 学 习 和 生 活, 顿 时 感 觉 这 段 时 间 也

致 谢 本 人 自 2008 年 6 月 从 上 海 外 国 语 大 学 毕 业 之 后, 于 2010 年 3 月 再 次 进 入 上 外, 非 常 有 幸 成 为 汉 语 国 际 教 育 专 业 的 研 究 生 回 顾 三 年 以 来 的 学 习 和 生 活, 顿 时 感 觉 这 段 时 间 也 精 英 汉 语 和 新 实 用 汉 语 课 本 的 对 比 研 究 The Comparative Study of Jing Ying Chinese and The New Practical Chinese Textbook 专 业 : 届 别 : 姓 名 : 导 师 : 汉 语 国 际 教 育 2013 届 王 泉 玲 杨 金 华 1 致 谢 本 人 自 2008 年 6 月 从 上 海 外

More information

2015 1 330 GLOBAL EDUCATION Vol. 44 No1 2015 / 300387 / 300387 20 20 1926 20 1912 1912 1918 1919 34 1919 1921 1 1922 1923 1925 7 100 2 1922 3 1923 5 1923 1924 4 1927 1949 20 1. 20 5 35 2. 20 20 1927 1949

More information

1.第二卷第二期p1

1.第二卷第二期p1 通 識 學 刊 : 理 念 與 實 務,3(1),1-42 1 圖 解 思 考 法 在 申 論 題 寫 作 上 的 運 用 : 以 蕭 颯 死 了 一 個 國 中 女 生 之 後 為 例 馬 琇 芬 ( 投 稿 日 期 :2014/11/11; 修 正 日 期 :2015/01/21; 接 受 日 期 :2015/01/26) 摘 要 申 論 是 一 種 培 養 學 生 思 考 能 力 的 寫 作

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D20D0ECB7C9D4C6A3A8C5C5B0E6A3A92E646F63>

<4D6963726F736F667420576F7264202D20D0ECB7C9D4C6A3A8C5C5B0E6A3A92E646F63> 硕 士 专 业 学 位 论 文 论 文 题 目 性 灵 文 学 思 想 与 高 中 作 文 教 学 研 究 生 姓 名 指 导 教 师 姓 名 专 业 名 称 徐 飞 云 卞 兆 明 教 育 硕 士 研 究 方 向 学 科 教 学 ( 语 文 ) 论 文 提 交 日 期 2012 年 9 月 性 灵 文 学 思 想 与 高 中 作 文 教 学 中 文 摘 要 性 灵 文 学 思 想 与 高 中 作

More information

<30312EABCAADB1A544C3442E747066>

<30312EABCAADB1A544C3442E747066> Cover Story 廣 讀 學 英 文 旋 元 佑 / 登 峰 美 語 教 師 前 言 以 臺 灣 的 環 境 而 言, 要 想 把 英 文 學 好, 最 好 的 辦 法 莫 過 於 廣 讀 以 現 代 知 識 分 子 的 需 求 而 言, 最 有 效 的 英 文 學 習 方 法 仍 然 是 廣 讀 廣 讀 所 需 的 工 具, 一 是 字 源 分 析 一 是 句 型 分 析 妥 善 運 用 這

More information

ANQING GAOQI PRIMARY SCHOOL 2012 2 2 2012 2012-5-16-1 - 2012 2 13 01 03 07 17 20 24 28 30 36 39 42 44 46 52 54 58 59Unit 6 At a farm Part A Lets Talk 62 64 66 68 72 75 79-2 - 2 3 10 1 2 3 4-3 - 2 5-4 -

More information

HSK在命题方面的经验交流

HSK在命题方面的经验交流 新 汉 语 水 平 考 试 (HSK) Chinese Proficiency Test 新 中 小 学 生 汉 语 考 试 (YCT) Youth Chinese Test 商 务 汉 语 考 试 (BCT) Business Chinese Test Reading Chinese School 2014 年 11 月 16 日 一 新 汉 语 水 平 考 试 (HSK) 汉 语 水 平 考

More information

1對外華語文詞彙教學的策略研究_第三次印).doc

1對外華語文詞彙教學的策略研究_第三次印).doc 37 92 1 16 1 2 3 4 5 6 7 8????? 9????????? 10???????????????????? 11? 12 13 14 15 16 The Strategy Research of Teaching Chinese as a Second Language Li-Na Fang Department of Chinese, National Kaohsiung

More information

推荐电子学习报ZhiShi

推荐电子学习报ZhiShi Content is suitable for Primary 1 to Primary 6 level respectively. Specially written and created based on latest textbook syllabus, and the school s teaching progress. Comprehensive themes and content.

More information

(2008) 主 张 教 师 在 课 文 教 学 中 应 让 学 生 有 意 识 地 注 意 语 块, 并 指 出 语 块 教 学 对 大 学 生 的 英 语 写 作 能 力 有 着 重 要 的 意 义 于 秀 莲 (2008) 以 大 学 生 为 受 试 对 象, 在 对 不 同 学 生 分 别

(2008) 主 张 教 师 在 课 文 教 学 中 应 让 学 生 有 意 识 地 注 意 语 块, 并 指 出 语 块 教 学 对 大 学 生 的 英 语 写 作 能 力 有 着 重 要 的 意 义 于 秀 莲 (2008) 以 大 学 生 为 受 试 对 象, 在 对 不 同 学 生 分 别 第 17 卷 第 1 期 2015 年 2 月 基 础 英 语 教 育 Journal of Basic English Education Vol. 17, No. 1 Feb., 2015 结 合 语 块 教 学 提 高 中 下 水 平 学 生 写 作 能 力 的 研 究 曾 燕 文 摘 要 : 随 着 广 东 高 考 英 语 写 作 比 重 的 增 加, 如 何 提 高 中 下 水 平 学 生

More information

ap15_chinese_interpersoanal_writing_ _response

ap15_chinese_interpersoanal_writing_ _response 2015 SCORING GUIDELINES Interpersonal Writing: 6 EXCELLENT excellence in 5 VERY GOOD Suggests excellence in 4 GOOD 3 ADEQUATE Suggests 2 WEAK Suggests lack of 1 VERY WEAK lack of 0 UNACCEPTABLE Contains

More information

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc 中 考 英 语 科 考 试 标 准 及 试 卷 结 构 技 术 指 标 构 想 1 王 后 雄 童 祥 林 ( 华 中 师 范 大 学 考 试 研 究 院, 武 汉,430079, 湖 北 ) 提 要 : 本 文 从 结 构 模 式 内 容 要 素 能 力 要 素 题 型 要 素 难 度 要 素 分 数 要 素 时 限 要 素 等 方 面 细 致 分 析 了 中 考 英 语 科 试 卷 结 构 的

More information

Microsoft Word - 11月電子報1130.doc

Microsoft Word - 11月電子報1130.doc 發 行 人 : 楊 進 成 出 刊 日 期 2008 年 12 月 1 日, 第 38 期 第 1 頁 / 共 16 頁 封 面 圖 話 來 來 來, 來 葳 格 ; 玩 玩 玩, 玩 數 學 在 11 月 17 到 21 日 這 5 天 裡 每 天 一 個 題 目, 孩 子 們 依 據 不 同 年 段, 尋 找 屬 於 自 己 的 解 答, 這 些 數 學 題 目 和 校 園 情 境 緊 緊 結

More information

2015 Chinese FL Written examination

2015 Chinese FL Written examination Victorian Certificate of Education 2015 SUPERVISOR TO ATTACH PROCESSING LABEL HERE Letter STUDENT NUMBER CHINESE FIRST LANGUAGE Written examination Monday 16 November 2015 Reading time: 11.45 am to 12.00

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D20B1E5C3CEC4C8CBB6CABFB1CFD2B5C2DBCEC42E646F63>

<4D6963726F736F667420576F7264202D20B1E5C3CEC4C8CBB6CABFB1CFD2B5C2DBCEC42E646F63> 硕 士 专 业 学 位 论 文 论 文 题 目 对 外 汉 语 写 作 能 力 测 试 研 究 以 美 国 AP 中 文 考 试 等 写 作 能 力 测 试 为 参 照 研 究 生 姓 名 指 导 教 师 姓 名 专 业 名 称 研 究 方 向 论 文 提 交 日 期 卞 梦 娜 陆 湘 怀 汉 语 国 际 教 育 硕 士 汉 语 国 际 教 育 202 年 0 月 对 外 汉 语 写 作 能 力

More information

,

, 10200 1281299429 G43 2002 5 , Abstract Faced with informationized characteristic of 21 tth Century, our school education has to face how to train students to be more creative and productive. Since the

More information

周年校務計劃05-06

周年校務計劃05-06 聖 家 學 校 辦 學 宗 旨 本 校 是 一 所 政 府 資 助 小 學, 屬 香 港 天 主 教 教 區 學 校 之 一 本 校 秉 承 聖 家 的 愛 主 愛 人 仁 愛 服 從 勤 勞 精 神, 培 育 學 生 德 智 體 群 美 靈 六 育 美 德 積 極 與 家 長 合 作, 配 合 先 進 教 學 法, 指 導 學 生 探 求 學 問, 養 成 良 好 的 生 活 習 慣, 培 養 正

More information

Microsoft Word - ChineseSATII .doc

Microsoft Word - ChineseSATII .doc 中 文 SAT II 冯 瑶 一 什 么 是 SAT II 中 文 (SAT Subject Test in Chinese with Listening)? SAT Subject Test 是 美 国 大 学 理 事 会 (College Board) 为 美 国 高 中 生 举 办 的 全 国 性 专 科 标 准 测 试 考 生 的 成 绩 是 美 国 大 学 录 取 新 生 的 重 要 依

More information

Microsoft Word - xhyks-xchc

Microsoft Word - xhyks-xchc 新 汉 语 水 平 考 试 宣 传 册 ( 中 英 ) New HSK introduction (Chinese and English) 为 满 足 世 界 范 围 内 不 同 水 平 不 同 年 龄 汉 语 学 习 者 的 需 要, 国 家 汉 办 推 出 了 新 汉 语 水 平 考 试 新 中 小 学 生 汉 语 考 试 和 商 务 汉 语 考 试 The new Hanyu Shuiping

More information

國立臺灣藝術大學

國立臺灣藝術大學 國 立 臺 灣 藝 術 大 學 藝 術 與 人 文 教 學 研 究 所 碩 士 學 位 論 文 本 論 文 獲 國 家 教 育 研 究 院 博 ( 碩 ) 士 論 文 研 究 獎 助 課 外 讀 物 對 於 國 小 低 年 級 國 語 科 教 科 書 輔 助 性 之 研 究 - 以 新 北 市 100 年 度 國 民 小 學 推 動 閱 讀 計 畫 優 良 圖 書 為 例 指 導 教 授 : 張 純

More information

2010-10-29 ( 1 : 3 1. 2. 2 1/2 3. : 4. http://334.edb.hkedcity.net/doc/chi/er_of_ugc_c_2 5. 0101007.pdf 6. 7. 8. 2 3 1. 2. 3. 4. 5. 2 1/ 2 * (* : : : http://334.edb.hkedcity.net/doc/chi/non- UGC_funded_level_%20requirement%20_Chi_bookl

More information

可 愛 的 動 物 小 五 雷 雅 理 第 一 次 小 六 甲 黃 駿 朗 今 年 暑 假 發 生 了 一 件 令 人 非 常 難 忘 的 事 情, 我 第 一 次 參 加 宿 營, 離 開 父 母, 自 己 照 顧 自 己, 出 發 前, 我 的 心 情 十 分 緊 張 當 到 達 目 的 地 後

可 愛 的 動 物 小 五 雷 雅 理 第 一 次 小 六 甲 黃 駿 朗 今 年 暑 假 發 生 了 一 件 令 人 非 常 難 忘 的 事 情, 我 第 一 次 參 加 宿 營, 離 開 父 母, 自 己 照 顧 自 己, 出 發 前, 我 的 心 情 十 分 緊 張 當 到 達 目 的 地 後 郭家朗 許鈞嵐 劉振迪 樊偉賢 林洛鋒 第 36 期 出版日期 28-3-2014 出版日期 28-3-2014 可 愛 的 動 物 小 五 雷 雅 理 第 一 次 小 六 甲 黃 駿 朗 今 年 暑 假 發 生 了 一 件 令 人 非 常 難 忘 的 事 情, 我 第 一 次 參 加 宿 營, 離 開 父 母, 自 己 照 顧 自 己, 出 發 前, 我 的 心 情 十 分 緊 張 當 到 達 目

More information

P5 MT Sharing

P5 MT Sharing P5 CL 华 文 小 学 五 年 级 29 JANUARY 2016 2016 年 1 月 29 日 分 享 会 大 纲 OUTLINE OF SHARING 1. 五 年 级 的 华 文 老 师 Introduction of P5 CL Teachers 2. 部 门 宗 旨 CL Dept. Objectives 3. 会 考 评 估 方 式 Assessment (PSLE) Matters

More information

TLLFDEC2013.indd

TLLFDEC2013.indd GOOD PEOPLE MANAGEMENT AWARD 2 學教卓越 行政長官卓越教學獎 2010 / 2011 本校重視學生全人發展 致力提供具專業的教學環 6. 通識科的閱讀課藉報章及時事影片與同學進行課堂討 境 營造純樸良好的校風 建立優良的班級文化 積極提 論 提升學生的批判思考及高階思維能力 並藉不同形 升教學效能 善用資源為學生提供分組教學及各種增潤課 程 並成功為學生創造多元化的成功學習經驗

More information

Microsoft Word - S.3 guide book 15-16

Microsoft Word - S.3 guide book 15-16 姓 名 : ( ) 班 別 : 目 錄 一 給 中 三 同 學 的 信 1 二 給 家 長 的 話 2 三 選 科 秘 笈 3 四 學 生 多 元 出 路 及 最 低 入 學 要 求 4 五 大 學 一 般 入 學 及 科 目 的 特 別 要 求 5-7 六 選 科 與 就 業 8 七 2014-15 年 度 中 三 新 高 中 學 制 選 科 活 動 一 覽 表 9 八 2014-15 年 度 中

More information

SCCS 课程介绍

SCCS 课程介绍 东 南 康 州 中 文 学 校 课 程 介 绍 2013-2014 ( 未 定 稿 ) 东 南 康 州 中 文 学 校 将 随 时 修 订 和 补 充 本 课 程 介 绍 的 内 容 1 基 本 原 则 和 教 学 目 标 先 快 后 慢 和 500+3 基 于 学 生 年 龄, 语 言 学 习 的 规 律 以 及 美 国 学 校 课 业 负 担 随 年 级 上 升 而 由 轻 到 重 的 特 点,

More information

States and capital package

States and capital package : 1 Students are required to know 50 states and capitals and their geological locations. This is an independent working packet to learn about 50 states and capital. Students are asked to fulfill 4 activities

More information

循 環 的 過 程 ( 1 : 3 1. 2 2. 1/2 3. : 4. http://334.edb.hkedcity.net/doc/chi/er_of_ugc_c_2 5. 0101007.pdf 6. 7. 8. 2 3 1. 2. 3. 4. 5. 2 1/ 2 * (* : : : http://334.edb.hkedcity.net/doc/chi/non- UGC_funded_level_%20requirement%20_Chi_bookl

More information

2

2 1 2 English Week An English Week was held from 10th to 14th December 2012. Below is a list of the activities organized for our students. English Word Games Solo Verse Speaking Performance Tongue Twister

More information

唐彪《讀書作文譜》述略

唐彪《讀書作文譜》述略 唐 彪 讀 書 作 文 譜 選 析 唐 彪 讀 書 作 文 譜 選 析 * 呂 湘 瑜 龍 華 科 技 大 學 通 識 教 育 中 心 摘 要 唐 彪 乃 清 初 浙 江 名 儒, 其 讀 書 作 文 譜 簡 潔 地 呈 現 了 對 於 讀 書 作 文 以 及 文 學 的 種 種 看 法 其 以 為 無 論 是 讀 書 或 者 作 文, 都 必 須 以 靜 凝 神 為 出 發 點, 先 求 得 放

More information

05-06計畫2[修訂版].doc

05-06計畫2[修訂版].doc 2005-2006 7 1. 1. 2. 2005-2006 8 1. 2. 3. 4. 2005-2006 9 2005-2006 10 2005-2006 11 4. 2005-2006 12 5/06 2,7/06 7/06 7/06 3. 2005-2006 2. / A. Curricular Activities Collaborative lesson planning Task-based

More information

A VALIDATION STUDY OF THE ACHIEVEMENT TEST OF TEACHING CHINESE AS THE SECOND LANGUAGE by Chen Wei A Thesis Submitted to the Graduate School and Colleg

A VALIDATION STUDY OF THE ACHIEVEMENT TEST OF TEACHING CHINESE AS THE SECOND LANGUAGE by Chen Wei A Thesis Submitted to the Graduate School and Colleg 上 海 外 国 语 大 学 SHANGHAI INTERNATIONAL STUDIES UNIVERSITY 硕 士 学 位 论 文 MASTER DISSERTATION 学 院 国 际 文 化 交 流 学 院 专 业 汉 语 国 际 教 育 硕 士 题 目 届 别 2010 届 学 生 陈 炜 导 师 张 艳 莉 副 教 授 日 期 2010 年 4 月 A VALIDATION STUDY

More information

(Microsoft Word - 10\246~\253\327\262\304\244@\264\301\256\325\260T_Version4)

(Microsoft Word - 10\246~\253\327\262\304\244@\264\301\256\325\260T_Version4) 聖 公 會 仁 立 紀 念 小 學 聖 公 會 仁 立 紀 念 小 學 校 園 通 訊 2010 年 度 第 一 期 第 1 頁 \\\\ 校 園 通 訊 2010-2011 年 度 第 一 期 鄭 秀 薇 總 校 長 在 日 本, 有 一 個 傳 說 故 事 是 這 樣 說 的 : 有 一 對 仁 慈 的 老 夫 婦, 生 活 窮 困, 靠 賣 木 柴 過 活 一 天 老 人 在 同 情 心 的

More information

89???????q?l?????T??

89???????q?l?????T?? 華 興 電 子 報 第 89 期 民 國 102 年 01 月 12 日 出 刊 網 址 :www.hhhs.tp.edu.tw 發 行 人 : 高 宏 煙 總 編 輯 : 蕭 慶 智 董 大 鋼 許 莙 葇 王 雅 慧 主 編 : 賴 怡 潔 編 輯 群 : 周 慧 婷 陳 怡 君 陳 玫 禎 楊 雅 惠 郭 孟 平 伍 玉 琪 林 冠 良 林 淑 惠 賴 姿 潔 王 思 方 102 年 01 月

More information

楹 聯 功 能 之 研 究 摘 要 本 研 究 從 楹 聯 的 起 源 楹 聯 的 格 律 楹 聯 的 分 類 上 做 系 統 性 的 探 討 利 用 眾 家 聯 集 聯 話 聯 論, 分 析 探 索 楹 聯 的 功 能, 並 提 供 應 用 性 藝 術 性 教 育 性 娛 樂 性 的 奇 聯 與

楹 聯 功 能 之 研 究 摘 要 本 研 究 從 楹 聯 的 起 源 楹 聯 的 格 律 楹 聯 的 分 類 上 做 系 統 性 的 探 討 利 用 眾 家 聯 集 聯 話 聯 論, 分 析 探 索 楹 聯 的 功 能, 並 提 供 應 用 性 藝 術 性 教 育 性 娛 樂 性 的 奇 聯 與 國 立 臺 中 教 育 大 學 語 文 教 育 學 系 國 民 小 學 教 師 在 職 進 修 教 學 碩 士 學 位 班 碩 士 論 文 指 導 教 授 : 魏 聰 祺 博 士 楹 聯 功 能 之 研 究 研 究 生 : 沈 進 禎 撰 中 華 民 國 九 十 八 年 八 月 楹 聯 功 能 之 研 究 摘 要 本 研 究 從 楹 聯 的 起 源 楹 聯 的 格 律 楹 聯 的 分 類 上 做 系

More information

Action Research of Transforming Life Experiences Into a Story --Take Pottery Education at Da-Yun Primary School as an Example 27 1995 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Abstract Action Research of transforming life experiences

More information

区 域 活 动 进 入 中 班 我 们 区 域 的 设 置 和 活 动 材 料 都 有 所 变 化, 同 时 也 吸 引 孩 子 们 积 极 的 参 与 学 习 操 作 区 的 新 材 料 他 们 最 喜 欢, 孩 子 们 用 立 方 块 进 行 推 理 操 作 用 扑 克 牌 进 行 接 龙 游

区 域 活 动 进 入 中 班 我 们 区 域 的 设 置 和 活 动 材 料 都 有 所 变 化, 同 时 也 吸 引 孩 子 们 积 极 的 参 与 学 习 操 作 区 的 新 材 料 他 们 最 喜 欢, 孩 子 们 用 立 方 块 进 行 推 理 操 作 用 扑 克 牌 进 行 接 龙 游 日 常 生 活 本 月 我 们 日 常 生 活 活 动 的 重 点 :1. 让 孩 子 养 成 良 好 的 生 活 习 惯, 注 重 生 活 细 节 如 : 在 换 好 鞋 子 后 能 将 鞋 子 整 齐 的 摆 放 进 鞋 架 坐 在 椅 子 上 换 鞋 正 确 的 收 放 椅 子 等 2 让 孩 子 有 自 我 照 顾 的 意 识 如, 让 孩 子 感 受 自 己 的 冷 热 并 告 知 老 师,

More information

Microsoft Word - 電子報100年10月.doc

Microsoft Word - 電子報100年10月.doc 出 刊 日 期 2011 年 10 月 1 日 第 67 期 封 面 圖 話 今 年 的 教 師 節, 葳 格 的 校 長 中 師 外 師 行 政 同 仁, 個 個 彷 若 大 明 星 般, 不 時 得 像 辦 簽 名 會! 主 題 內 容 特 別 報 導 敬 師 小 甜 心 頒 發 獎 勵 狀 獻 心 意 校 園 新 鮮 事 兒 童 天 使 劇 團 保 護 戲 劇 宣 導 挑 大 梁 志 工 國

More information

一年級上學期(2001/2002)測驗時間表及範圍 22/10/2001

一年級上學期(2001/2002)測驗時間表及範圍        22/10/2001 Primary 1 (2013/2014) 1 st Exam table & Scopes 11 Nov 2013 E. Oral C. Oral E. Usage My Pals are Here! Book 2A P.2-19,22-49 My Pals are Here! WB 2A P.1-8,10-14,16-21,23-31,33-37,40 My Pals are Here! Grammar

More information

附件1:

附件1: 附 件 1: 全 国 优 秀 教 育 硕 士 专 业 学 位 论 文 推 荐 表 单 位 名 称 : 西 南 大 学 论 文 题 目 填 表 日 期 :2014 年 4 月 30 日 数 学 小 组 合 作 学 习 的 课 堂 管 理 攻 硕 期 间 及 获 得 硕 士 学 位 后 一 年 内 获 得 与 硕 士 学 位 论 文 有 关 的 成 果 作 者 姓 名 论 文 答 辩 日 期 学 科 专

More information

6

6 2001-2002 1. 18 1996 9 8 350 2. 01-02 -1-2006/9/8 3. 3.1 2001-2002 1A 1B 1C 1D 1E 2A 2B 2C 2D 2E 3A 3B 3C 3D 3E 4A 4B 4C 4D 4E 5A 5B 5C 5D 5E 6A 6B 6C 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 32 30 30

More information

学 校 编 码 :10384 分 类 号 密 级 学 号 :X2007155130 UDC 厦 门 怡 福 养 生 健 康 管 理 有 限 公 司 创 业 计 划 王 韬 指 导 教 师 姓 名 : 郭 霖 教 授 厦 门 大 学 硕 士 学 位 论 文 厦 门 怡 福 养 生 健 康 管 理 有 限 公 司 创 业 计 划 A Business Plan for Xiamen Eve Health

More information

自 己 的 网 格 里 将 该 词 划 去 6. 当 一 名 学 生 发 现 划 去 的 单 词 ( 至 少 三 个 ) 在 横 线 竖 线 或 者 对 角 线 上 能 排 成 一 条 直 线 时, 学 生 大 声 喊 出 Bingo! 老 师 请 该 学 生 朗 读 出 排 成 直 线 的 单 词

自 己 的 网 格 里 将 该 词 划 去 6. 当 一 名 学 生 发 现 划 去 的 单 词 ( 至 少 三 个 ) 在 横 线 竖 线 或 者 对 角 线 上 能 排 成 一 条 直 线 时, 学 生 大 声 喊 出 Bingo! 老 师 请 该 学 生 朗 读 出 排 成 直 线 的 单 词 Tips of the Week 酒 店 英 语 课 堂 上 的 语 音 教 学 ( 三 ) 2015-05-24 吴 倩 MarriottCHEI 大 家 好! 欢 迎 来 到 Tips of the Week! 这 周, 我 想 和 老 师 们 分 享 两 个 可 以 活 跃 课 堂 气 氛, 充 满 乐 趣 的 小 活 动, 让 学 生 既 能 改 善 语 音 又 能 练 习 听 力 Bingo

More information

* CO3 A 1674-2486 2011 04-0005 - 18 P. 253 * 5 1. 1949 1991 1949 1991 6 2. 7 1 2001 2 2008 8 1 2 2008 11 http / /www. rnd. ncnu. edu. tw /hdcheng /method /ways. doc 2008 / 9 disciplinary matrix 1 1. 2001

More information

F4ChoiceOfSubjects2008

F4ChoiceOfSubjects2008 F4ChoiceOfSubjects(1415).doc 日 期 : 二 零 一 五 年 三 月 十 四 日 ( 星 期 六 ) 時 間 :2:30 5:00p.m. 地 點 : 學 校 副 堂 華 英 中 學 2014 2015 年 度 三 三 四 高 中 選 科 講 座 程 序 時 間 內 容 負 責 人 2:15 2:30 家 長 及 學 生 登 記 入 座 2:30 2:35 致 歡 迎 詞

More information

untitled

untitled Improving Students' English Learning In The Institute of Technical & Vocational Education By The Strategies of TQM A Case Study of South Taiwan University of Technology NSC 93-2516-S-218-003 930801 950731

More information

徐汇教育214/3月刊 重 点 关 注 高中生异性交往的小团体辅导 及效果研究 颜静红 摘 要 采用人际关系综合诊断量表 郑日昌编制并 与同性交往所不能带来的好处 带来稳定感和安全感 能 修订 对我校高一学生进行问卷测量 实验组前后测 在 够度过更快乐的时光 获得与别人友好相处的经验 宽容 量表总分和第 4 项因子分 异性交往困扰 上均有显著差 大度和理解力得到发展 得到掌握社会技术的机会 得到 异

More information

The Development of Color Constancy and Calibration System

The Development of Color Constancy and Calibration System The Development of Color Constancy and Calibration System The Development of Color Constancy and Calibration System LabVIEW CCD BMP ii Abstract The modern technologies develop more and more faster, and

More information

On Macro-Planning for China s English Education from Elementary to Tertiary Levels in the Era of Globalization MEI Deming ZHAO Meijuan Abstract This p

On Macro-Planning for China s English Education from Elementary to Tertiary Levels in the Era of Globalization MEI Deming ZHAO Meijuan Abstract This p On Macro-Planning for China s English Education from Elementary to Tertiary Levels in the Era of Globalization MEI Deming ZHAO Meijuan Abstract This paper explores the mechanism of macro-planning for China

More information

國 史 館 館 刊 第 23 期 Chiang Ching-kuo s Educational Innovation in Southern Jiangxi and Its Effects (1941-1943) Abstract Wen-yuan Chu * Chiang Ching-kuo wa

國 史 館 館 刊 第 23 期 Chiang Ching-kuo s Educational Innovation in Southern Jiangxi and Its Effects (1941-1943) Abstract Wen-yuan Chu * Chiang Ching-kuo wa 國 史 館 館 刊 第 二 十 三 期 (2010 年 3 月 ) 119-164 國 史 館 1941-1943 朱 文 原 摘 要 1 關 鍵 詞 : 蔣 經 國 贛 南 學 校 教 育 社 會 教 育 掃 盲 運 動 -119- 國 史 館 館 刊 第 23 期 Chiang Ching-kuo s Educational Innovation in Southern Jiangxi and

More information

2811--T18524--東華三院盧幹庭紀念中學--幹線 (4期).indd

2811--T18524--東華三院盧幹庭紀念中學--幹線 (4期).indd 幹 線 東華 三 院 盧 幹 庭 紀 念 中 學 家 長 通 訊 校訓 勤儉忠信 地址 香港新界元朗朗屏邨 網址 http://www.lktmc.edu.hk/ 電話 852 2474 2678 電郵地址 lkt-mail@lkt.hkcampus.net 校 今 長的 2009年12月 第一期 傳真 852 2474 7086 話 年九月 除了要面對新高中學制的正式開展 又要應付來勢洶洶的人類豬流感

More information

Microsoft Word RCE MP_Year Book.doc

Microsoft Word RCE MP_Year Book.doc Continuing Education Mandarin Program Our high quality and systematic Mandarin Programs in our beautiful city of Richmond In this Issue: June 8 th, 2013 School Info....1-2 Student Articles.. 3-23 Mandarin

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D203338B4C12D42A448A4E5C3C0B34EC3FE2DAB65ABE1>

<4D6963726F736F667420576F7264202D203338B4C12D42A448A4E5C3C0B34EC3FE2DAB65ABE1> ϲ ฯ र ቑ ጯ 高雄師大學報 2015, 38, 63-93 高雄港港史館歷史變遷之研究 李文環 1 楊晴惠 2 摘 要 古老的建築物往往承載許多回憶 也能追溯某些歷史發展的軌跡 位於高雄市蓬 萊路三號 現為高雄港港史館的紅磚式建築 在高雄港三號碼頭作業區旁的一片倉庫 群中 格外搶眼 這棟建築建成於西元 1917 年 至今已將近百年 不僅躲過二戰戰 火無情轟炸 並保存至今 十分可貴 本文透過歷史考證

More information

Microsoft Word - 012-李若鶯.doc

Microsoft Word - 012-李若鶯.doc 論 莊 子 處 世 哲 學 的 基 本 功 忘 287 國 立 高 雄 師 範 大 學 高 雄 師 大 學 報 2003,15,287-307 論 莊 子 處 世 哲 學 的 基 本 功 忘 ] 李 若 鶯 摘 要 莊 子 哲 學 不 是 理 論 的 思 維 哲 學, 而 是 實 用 的 生 活 哲 學, 是 經 由 觀 照 人 生, 思 考 存 在 本 質, 歸 納 出 的 性 命 對 應 莊 子

More information

拓 展 课 程 内 涵 引 领 创 新 理 念 随 着 国 家 中 长 期 教 育 改 革 和 发 展 规 划 纲 要 (2010-2020 年 ) 的 公 布, 新 的 国 家 人 才 战 略 对 高 等 英 语 教 学 提 出 了 新 的 要 求 本 着 拓 展 课 程 内 涵 推 动 教 学

拓 展 课 程 内 涵 引 领 创 新 理 念 随 着 国 家 中 长 期 教 育 改 革 和 发 展 规 划 纲 要 (2010-2020 年 ) 的 公 布, 新 的 国 家 人 才 战 略 对 高 等 英 语 教 学 提 出 了 新 的 要 求 本 着 拓 展 课 程 内 涵 推 动 教 学 教育部2011年高等学校青年骨干教师高级研修班项目 高校外语学科中青年骨干教师高级研修班 在教育部最新公布的2011年 高等学校青年骨干教师高级研修班项目 中 由中国外语教育研究中心与 外研社共同承办的 高等学校外语学科中青年骨干教师高级研修班 已获正式立项 为全面落实 国家中长期教育改革和发展规划纲要 2010-2020年 进一步提高高校青年骨干教 师的业务水平和教学能力 教育部高等教育司决定组织实施2011年

More information

E I

E I Research on Using Art-play to Construct Elementary School Students' Visual Art Aesthetic Sensibility ~Case of Da-Yuan Elementary School E I E II Abstract Research on Using Art-play to Construct Elementary

More information

在 应 用 实 践 上 指 导 性 建 议 ( 黄 白,2008) 近 几 年 来, 国 家 政 府 在 教 育 方 面 高 度 重 视 教 育 信 息 化 工 作, 相 继 出 台 一 系 列 政 策 文 件 和 规 范 来 促 进 和 推 动 信 息 技 术 在 教 育 教 学 领 域 的 广

在 应 用 实 践 上 指 导 性 建 议 ( 黄 白,2008) 近 几 年 来, 国 家 政 府 在 教 育 方 面 高 度 重 视 教 育 信 息 化 工 作, 相 继 出 台 一 系 列 政 策 文 件 和 规 范 来 促 进 和 推 动 信 息 技 术 在 教 育 教 学 领 域 的 广 乡 村 教 师 专 业 发 展 现 状 及 基 于 实 践 场 的 支 持 策 略 研 究 Present Situation and Strategy of Rural Teachers Professional Development in Teaching Practice Field 经 倩 霞, 蒋 梦 璐, 杨 玲 玉, 包 昊 罡, 张 进 宝 * 北 京 师 范 大 学 教 育 学

More information

前 言 香 港 中 文 大 學 優 質 學 校 改 進 計 劃 ( 下 稱 計 劃 ) 團 隊 自 1998 年 起 積 極 於 本 地 推 動 理 論 及 實 踐 並 重 的 學 校 改 進 工 作, 並 逐 步 發 展 成 為 本 地 最 具 規 模 的 校 本 支 援 服 務 品 牌, 曾 支

前 言 香 港 中 文 大 學 優 質 學 校 改 進 計 劃 ( 下 稱 計 劃 ) 團 隊 自 1998 年 起 積 極 於 本 地 推 動 理 論 及 實 踐 並 重 的 學 校 改 進 工 作, 並 逐 步 發 展 成 為 本 地 最 具 規 模 的 校 本 支 援 服 務 品 牌, 曾 支 香 港 中 文 大 學 香 港 教 育 研 究 所 優 質 學 校 改 進 計 劃 : 學 習 差 異 支 援 及 學 校 起 動 計 劃 聯 合 主 辦 中 學 聯 校 教 師 專 業 發 展 日 主 題 : 照 顧 學 習 差 異 日 期 :2011 年 12 月 9 日 ( 星 期 五 ) 時 間 : 上 午 9 時 正 至 下 午 4 時 15 分 地 點 : 樂 善 堂 余 近 卿 中 學

More information

國立中山大學學位典藏

國立中山大學學位典藏 Schoenfeld Sternberg Krutetskii I II An analysis of Mathematics Problem-solving Processes of Gifted Primary School Children with General Intelligent Ability Huang Chia-Chieh Institute of Education National

More information

國立中山大學學位論文典藏

國立中山大學學位論文典藏 I II III IV The theories of leadership seldom explain the difference of male leaders and female leaders. Instead of the assumption that the leaders leading traits and leading styles of two sexes are the

More information

<4D6963726F736F667420576F7264202D20A9DBA6ACB667A4BBBFB3BDECA470B2D5B2D5ADFB5F32303131A67EABD7B2C431B4C15F2E444F43>

<4D6963726F736F667420576F7264202D20A9DBA6ACB667A4BBBFB3BDECA470B2D5B2D5ADFB5F32303131A67EABD7B2C431B4C15F2E444F43> ( 通 告 27) 中 華 基 督 教 會 基 灣 小 學 ( 愛 蝶 灣 ) 通 告 有 關 招 收 2011 年 度 第 一 期 週 六 興 趣 小 組 組 員 事 宜 敬 啟 者 : 本 校 為 鼓 勵 學 生 善 用 餘 暇, 參 與 有 計 劃 及 有 指 導 性 的 活 動, 從 而 擴 闊 知 識 領 域, 體 驗 藝 術 情 趣 和 培 養 協 作 能 力, 特 委 託 培 正 教

More information

untitled

untitled 2014 2015 年 度 年 錄.. P.4.. P.4 理.. P.4 1. P.4 2. 2014/2015 年 度 數.. P.4 3. 歷.. P.5... P.5.. P.6 1... P.6 7 2... P.7 8 3. 數.. P.8 4. 識.. P.9 5... P.9 6. 樂.. P.10 7... P.10 8... P.11 9... P.11 10... P.12 11...

More information

國家圖書館典藏電子全文

國家圖書館典藏電子全文 A Study on the Job Stress and the Ways of Coping for the Director of Elementary School in the Middle Area of Taiwan Abstract This study aims at probing the subject current status as related to stress and

More information

untitled

untitled 20 1 66 1 20 2 66 2 20 3 66 N WAKIN 20 WAKIN 20 20 20 3 20 4 66 4 20 5 66 Dear Wakin, I m a Chinese girl living in Denmark together with my parents. I started to listen to your music at the age of 14 and

More information

2009.05

2009.05 2009 05 2009.05 2009.05 璆 2009.05 1 亿 平 方 米 6 万 套 10 名 20 亿 元 5 个 月 30 万 亿 60 万 平 方 米 Data 围 观 CCDI 公 司 内 刊 企 业 版 P08 围 观 CCDI 管 理 学 上 有 句 名 言 : 做 正 确 的 事, 比 正 确 地 做 事 更 重 要 方 向 的 对 错 于 大 局 的 意 义 而 言,

More information

English Language

English Language P.2 P.3 P.5 P.7 P.8 P.9 P.10 P.11 P.13 P.15 P.17 P.18 P.20 P.22 P.24 English Language I. Aims of the English Language curriculum at senior level to broaden and deepen the language competencies learners

More information

瞿佑詞校勘輯佚及板本探究

瞿佑詞校勘輯佚及板本探究 色空概念與書法的中道美學 彰化師大國文學誌 第十三期 237 彰化師範大學國文學系 2006 年 12 月 色空概念與書法的中道美學 張 清 泉 國立彰化師範大學國文學系副教授 摘 要 佛學對書法美學的啟發與影響既深且廣 本文試從 色 與 空 兩個佛學 基本概念切入並進一步導入 中道 概念 由 色法 與 空觀 的義涵中 探 索其與書法相通之處 結果發現 色法當中的 顯色 形色 及 表色 三者 與書法的

More information

Microsoft Word - (web)_F.1_Notes_&_Application_Form(Chi)(non-SPCCPS)_16-17.doc

Microsoft Word - (web)_F.1_Notes_&_Application_Form(Chi)(non-SPCCPS)_16-17.doc 聖 保 羅 男 女 中 學 學 年 中 一 入 學 申 請 申 請 須 知 申 請 程 序 : 請 將 下 列 文 件 交 回 本 校 ( 麥 當 勞 道 33 號 ( 請 以 A4 紙 張 雙 面 影 印, 並 用 魚 尾 夾 夾 起 : 填 妥 申 請 表 並 貼 上 近 照 小 學 五 年 級 上 下 學 期 成 績 表 影 印 本 課 外 活 動 表 現 及 服 務 的 證 明 文 件 及

More information

鷹 架 寫 作 教 學 對 於 提 升 國 小 學 生 描 述 能 力 之 行 動 研 究 摘 要 本 研 究 採 取 行 動 研 究 的 方 法, 旨 在 運 用 鷹 架 的 策 略 提 升 學 生 描 述 能 力 以 花 花 國 小 六 年 級 七 班 三 十 五 個 學 生 作 為 研 究 對

鷹 架 寫 作 教 學 對 於 提 升 國 小 學 生 描 述 能 力 之 行 動 研 究 摘 要 本 研 究 採 取 行 動 研 究 的 方 法, 旨 在 運 用 鷹 架 的 策 略 提 升 學 生 描 述 能 力 以 花 花 國 小 六 年 級 七 班 三 十 五 個 學 生 作 為 研 究 對 國 立 台 中 教 育 大 學 課 程 與 教 學 研 究 所 碩 士 論 文 指 導 教 授 : 游 自 達 博 士 鷹 架 寫 作 教 學 對 於 提 升 國 小 學 生 描 述 能 力 之 行 動 研 究 研 究 生 : 朱 怡 珍 撰 中 華 民 國 九 十 八 年 七 月 I 鷹 架 寫 作 教 學 對 於 提 升 國 小 學 生 描 述 能 力 之 行 動 研 究 摘 要 本 研 究 採

More information

2014 年 4 月 5 日 雅 思 阅 读 真 题 回 忆 2014 年 4 月 5 日 雅 思 阅 读 真 题 解 析 2014 年 4 月 5 日 雅 思 听 力 真 题 回 忆 2014 年 4 月 5 日 雅 思 听 力 真 题 回 忆 Part 1 1. Hometown, What aspects do you like best in your hometown? 2. Apartment/House(

More information

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit 留 学 澳 洲 英 语 讲 座 English for Study in Australia 第 十 三 课 : 与 同 学 一 起 做 功 课 Lesson 13: Working together L1 Male 各 位 听 众 朋 友 好, 我 是 澳 大 利 亚 澳 洲 广 播 电 台 的 节 目 主 持 人 陈 昊 L1 Female 各 位 好, 我 是 马 健 媛 L1 Male L1

More information

從篤加有二「區」談當代平埔文化復振現相

從篤加有二「區」談當代平埔文化復振現相 從 篤 加 有 二 邱 談 族 群 正 名 運 動 從 篤 加 有 二 邱 談 族 群 正 名 運 動 陳 榮 輝 台 南 女 子 技 術 學 院 通 識 教 育 中 心 講 師 摘 要 本 文 從 篤 加 村 非 平 埔 族 裔 的 正 名 運 動, 探 討 篤 加 村 民 因 不 認 同 廟 後 區 ( 邱 ) 所 形 成 的 平 埔 族 裔 概 念, 從 地 理 變 遷 村 廟 沿 革 族 譜

More information

目 錄 (1) 我 們 的 學 校 學 校 簡 介 學 校 管 理 班 級 組 織 學 生 出 席 率 中 六 畢 業 生 狀 況 教 師 資 歷 教 學 經 驗 教 師 專 業 發 展 (2) 關 注 事 項 的 成 就 與 反 思 重 點 發 展 項 目 一 : 深 化 研 習 英 語 之 優

目 錄 (1) 我 們 的 學 校 學 校 簡 介 學 校 管 理 班 級 組 織 學 生 出 席 率 中 六 畢 業 生 狀 況 教 師 資 歷 教 學 經 驗 教 師 專 業 發 展 (2) 關 注 事 項 的 成 就 與 反 思 重 點 發 展 項 目 一 : 深 化 研 習 英 語 之 優 慕 光 英 文 書 院 學 校 報 告 (Template) 2014-2015 年 度 目 錄 (1) 我 們 的 學 校 學 校 簡 介 學 校 管 理 班 級 組 織 學 生 出 席 率 中 六 畢 業 生 狀 況 教 師 資 歷 教 學 經 驗 教 師 專 業 發 展 (2) 關 注 事 項 的 成 就 與 反 思 重 點 發 展 項 目 一 : 深 化 研 習 英 語 之 優 良 環 境,

More information

Microsoft Word - 6

Microsoft Word - 6 科 研 教 材 目 录 6-1 科 研 项 目 统 计 6-2 发 表 统 计 2004 年 发 表 统 计 2005 年 发 表 统 计 2006 年 发 表 统 计 2007 年 发 表 统 计 6-3 教 材 出 版 情 况 1 1. 科 研 项 目 统 计 2004 年 -2008 年 科 研 项 目 统 计 项 目 数 量 :15 项 纵 向 项 目 数 量 :3 项 横 向 项 目 数

More information

2013年【永齡希望小學】執行成果暨補救教學學術研討會

2013年【永齡希望小學】執行成果暨補救教學學術研討會 準 備 好 了 嗎? 數 學 課 輔 老 師 培 育 方 案 發 展 張 愉 敏 1* 熊 同 鑫 2 張 簡 湘 孺 3 1* 永 齡 希 望 小 學 臺 東 分 校 督 導 2 永 齡 希 望 小 學 臺 東 分 校 專 案 負 責 人 3 永 齡 希 望 小 學 臺 東 分 校 社 工 中 文 摘 要 兒 童 學 習 過 程 中, 教 師 扮 演 著 關 鍵 角 色 一 般 的 師 資 養 成

More information

A Study on JI Xiaolan s (1724-1805) Life, Couplets and Theories of Couplets 紀 曉 嵐 (1724 1724-1805 1805) 生 平 資 料 斠 正 及 對 聯 聯 論 研 究 LI Ha 李 夏 THE UNIVER

A Study on JI Xiaolan s (1724-1805) Life, Couplets and Theories of Couplets 紀 曉 嵐 (1724 1724-1805 1805) 生 平 資 料 斠 正 及 對 聯 聯 論 研 究 LI Ha 李 夏 THE UNIVER Title A study on Ji Xiaolan's (1724-1805) life, couplets and theories of couplets = Ji Xiaolan (1724-1805) sheng ping zi liao jiao zheng ji dui lian, lian lun yan jiu Author(s) Li, Ha; 李 夏 Citation Li,

More information

國 立 屏 東 教 育 大 學 中 國 語 文 學 系 碩 士 班 碩 士 論 文 國 小 國 語 教 科 書 修 辭 格 分 析 以 南 一 版 為 例 指 導 教 授 : 柯 明 傑 博 士 研 究 生 : 鄺 綺 暖 撰 中 華 民 國 一 百 零 二 年 七 月 謝 辭 寫 作 論 文 的 日 子 終 於 畫 下 了 句 點, 三 年 前 懷 著 對 文 學 的 熱 愛, 報 考 了 中

More information

Microsoft Word - TIP006SCH Uni-edit Writing Tip - Presentperfecttenseandpasttenseinyourintroduction readytopublish

Microsoft Word - TIP006SCH Uni-edit Writing Tip - Presentperfecttenseandpasttenseinyourintroduction readytopublish 我 难 度 : 高 级 对 们 现 不 在 知 仍 道 有 听 影 过 响 多 少 那 次 么 : 研 英 究 过 文 论 去 写 文 时 作 的 表 技 引 示 巧 言 事 : 部 情 引 分 发 言 该 生 使 在 中 用 过 去, 而 现 在 完 成 时 仅 表 示 事 情 发 生 在 过 去, 并 的 哪 现 种 在 时 完 态 成 呢 时? 和 难 过 道 去 不 时 相 关? 是 所 有

More information

台灣地區同學

台灣地區同學 ACIC 台 灣 地 區 住 宿 家 庭 合 約 / 接 機 / 申 請 表 本 契 約 已 於 中 華 民 國 年 月 日 交 付 消 費 者 攜 回 審 閱 ( 契 約 審 閱 期 間 至 少 為 五 日 ) 甲 方 ( 消 費 者 ) 姓 名 : 甲 方 ( 未 滿 18 歲 代 理 人 ) 姓 名 : 國 民 身 分 證 : 國 民 身 分 證 : 電 話 : 電 話 : 住 居 所 : 住

More information

Microsoft Word - 98全國大學校長會議

Microsoft Word - 98全國大學校長會議 目 錄 壹 會 議 議 程 1 貳 專 題 演 講 4 專 題 演 講 ( 一 ): 校 園 民 主 與 學 術 自 由 4 專 題 演 講 ( 二 ): 高 等 教 育 新 視 界 - 彈 性 化 優 質 化 國 際 化 6 專 題 演 講 ( 三 ): 從 學 校 到 工 作 - 談 尊 嚴 勞 動 14 專 題 演 講 ( 四 ): 如 何 重 建 道 德 推 廣 大 學 有 品 運 動 24

More information

36 一 前 言 教 育 翻 译 和 语 言 原 本 是 三 个 不 同 的 学 科 然 而, 在 人 口 流 动 和 全 球 化 等 诸 多 社 会 因 素 的 推 动 下, 不 同 的 学 科 出 现 交 叉 点 语 言 和 教 育 的 关 系 比 较 密 切 人 们 从 小 学 习 语 言,

36 一 前 言 教 育 翻 译 和 语 言 原 本 是 三 个 不 同 的 学 科 然 而, 在 人 口 流 动 和 全 球 化 等 诸 多 社 会 因 素 的 推 动 下, 不 同 的 学 科 出 现 交 叉 点 语 言 和 教 育 的 关 系 比 较 密 切 人 们 从 小 学 习 语 言, 马 来 西 亚 人 文 与 社 会 科 学 学 报, 第 五 卷 第 一 期,2016 年 6 月 :35-43 翻 译 与 二 语 教 学 研 究 综 述 1 Translation and Second Language Teaching * (ANG Lay Hoon) 摘 要 翻 译 是 一 些 二 语 教 师 常 用 的 教 学 手 法 之 一 在 马 来 西 亚, 多 元 文 化 社 会

More information

2015年下半年全国教师资格笔试《地理学科知识与教学能力》备考指导

2015年下半年全国教师资格笔试《地理学科知识与教学能力》备考指导 2016 年 上 半 年 全 国 教 师 资 格 统 考 英 语 学 科 知 识 与 教 学 能 力 高 分 攻 略 中 公 教 育 教 师 考 试 研 究 院 制 初 级 中 学 一 考 情 综 述 通 过 分 析 真 题, 可 以 发 现 在 英 语 学 科 知 识 和 教 学 能 力 ( 初 中 英 语 ) 笔 试 中, 英 语 教 学 知 识 和 教 学... 设 计 能 力... 所 占

More information

Microsoft Word - No_HK2012-1.doc

Microsoft Word - No_HK2012-1.doc No. 2012-1 2012 1 9 ********************************************************* 1 鄧 英 淘 : 為 了 多 數 人 的 現 代 化 緣 於 再 版 鄧 英 淘 著 新 發 展 方 式 與 中 國 的 未 來, 2 2011 年 8~9 月, 我 們 在 301 醫 院 和 鄧 英 淘 進 行 了 一 系 列 訪 談, 根

More information